15 декември, 2008

Коледна картичка по скеч



Това е моята картичка направена по скеча от предизвикателството във форумите към бг.мамма

Взета от блога Sketch saturday
Картинката е печат, който съм оцветила с акварелни моливи. За съжаление, аз използвах обикновена канцеларска хартия за отпечатване и резултата е, че при лекото намокряне на хартията тя се набръчка. Подложката под картичката е направена с отпечатването на червени и зелени звезди. Надписа е печат от отделни букви със златен маркер.

11 декември, 2008

Коледни картички 3

Още няколко коледни картички

25 ноември, 2008

Пеперудена картичка

Във форумите на бг мамма имаше месечно предизвикателство на тема Есенни пеперуди. Въпреки, че съм се заела да правя основно коледни картички реших все пак да се опитам да направя нещо. Получи се това:


Не знам дали отговаря много на темата, но все пак има пеперуда.:)
Картичката е направена, като за основа е използван картон за визитни картички. Върху него съм залепила конопена мрежа, която купих от магазин Слънчоглед. За съжаление дори и безцветно тиксото в ъглите, в които прикрепих мрежата се виждаше и тогава ми хрумна да използвам цветята от филц. Пеперудата е от детски комплект с духащи флумастри и е украсена с лъскав маркер и камъчета. В ъглите плетениците са печати.

Един линк и една игра

След като си пробвах късмета последната седмица, абсолютно неуспешно да съжаление реших аз също да си направя собствена игра.
Разгледах този линк, който Devilkin(Благодаря за линка и за коментарите.) пусна към тази моя публикация. И измислих това.
Предлагам следната награда:


Наградата включва лист за 3Д с отделящи се елементи. Лист за изрязване на 3Д и фон за две картички. Лист от златен картон с изрязани елементи.
За да спечелите тази награда трябва да направите картичка в 3Д техника и да качите линк с нея към тази публикация. Не е необходимо да имате блог за целта.
Картичката трябва да е направена специално за тази игра.
При кого ще отиде наградата ще бъде определено с жребий на база на една от безплатните програми за жребии.
Краен срок 3 декември.

Коледни картички 2

Още малко коледни картички. Като цяло са изработени с използване на готови елементи и се основават на 3Д техниката. Във второто картичка при писането на такста съм използвала буквите печати, които получих като подарък от Тони.


21 ноември, 2008

Blog candy 5

Този път блога е Alice' S Personal Space. Собственичката е на 22г и е италианка, занимаваща се със скрапбукинг.
Наградата е

Зад а участвата е необходимо да
1. Да се добавите в списъка на посетителите на блога
2. Да оставите коментар с линк към публикацията във вашия блог.
Крайният срок е 23.11.

Blog candy 4

Заповядайте на Pretty Pressings Anniversary Blog Candy
Наградата може да се види в линка.
Този път има малко повече условия.
1. Трябва да оставите коментар, който да е придружен от пореден номер и линк към публикацията, която ще направите в блога си.
2. Трябва да се абонирате за пощата на блога.
3. Трябва да добавите блога към посещаваните си блогове.
Собственичката на блога е съгласна да прати подаръка в която е да е страна по света. Крайният срок е 22.11.
Това е картичка от собственичката на блога.

Нещата и са изключително красиви. Струва си, да се разгледа целият блог.

Блогове за картички

Щом четете тук, вече знаете какво е блог. В огромното блогово пространство е пълно с блогове, в които представят своите работи майсторите на ръчно направени картички. Аз лично имам почти 30 линка на подобни блогове и въпреки това непрекъснато откривам нови и още по-красиви неща.
Ще се опитам от време на време да представям по някой от блоговете, които откривам.
Днес ще ви представя блога на Тони Scrapbooking. Тони е човекът, който пусна първата тема за скрапбукинг във форумите на бг.мамма. Благодарение на нейната тема се заинтересувах от работата с хартия, а после и от правенето на картички. Тя прави много красиви скрапбук страници, но и картичките и не им отстъпват по нищо. Ето тук можете да видите направените от нея неща.
Аз съм редовен читател на нейния блог и всеки ден преглеждан публикуваното от нея вдъхновение за деня. Можете и вие да опитате. Виждането сутрин на нещо красиво ви зарежда с положителна енергия.
В блога има много ценна информация за скрапбукинга, за снимките, за работата на известни дизайнери и фотографи.
Аз лично ви препоръчвам блога на Тони, като място пълно интересни и ползни неща.

20 ноември, 2008

Blog Candy 3

Този път играта е в блога Cards by Ria van son.
Наградата е

А принципът е същият. Пускате линк в блога си и правите коментар тук.
Крайният срок е 22 ноември.

Blog Candy 2

Този път наградата е в блога на Хелена Creating A Likeness. Трябва само да се запишете в този линк и да го добавите в своя блог.
А наградата е

Крайният срок е днес 20.11 дои полунощ.

Отново игра с награда в блог

Наградата се дава в блога Passion For Crafts и представлява този комплект

който включва 17 Copic sketch markers, 2 печата, 24 лист 12х12 хартия с коледни мотиви и комплект с много красиви лепенки.
Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук.

19 ноември, 2008

Sketches или скечове

Когато стоите срещу камарата от хартии и други материали и се чудите какво точно да направите от тях. Вдъхновението ви е секнало и нищо не ви идва на ум, тогава на помощ идват скечовете. Това са графични схеми на които е показано примерно разположение на елементите за картичка. На базата на тези примерни схеми можете да изработите много картички, като използвате различни материали и дори леко видоизменяте схемата.
Представям ви Page Maps= Това е сайта с най-много скечове, на който съм попадала. Скечовете в него са основно за скрапбук страници, но има и доста такива за картички. Вижте тук към всеки скеч има и примерна картичка. Останалите скечове могат да бъдат видяни в архивите на сайта към които има линкове в лявото поле.
Много дизайнери ва скрапбук страници правят също и скечове за картички. В много блогове в нета се провеждат игри на базата на такъв скеч. Участниците правят картичка по скеча и я публикуват в блога си, а после дават линк към тази публикация в блога със скеча. В някой от блоговете се раздават и награди. Ето един такъв блог Card positioning systems. В него скеча се публикува в неделя и до другата неделя желаещите да участват изработват и представят своите картички. Изборът на победителя се прави от някой от дизайнерският екип.
Това е книга със скечове, която екипът на Card positioning systems е създал и може да бъде закупена от amazon.com.
Все пак у нас по-често ползване нещо, което сме открили безплатно в нета, отколкото да си купим книга за него, затова ако много ви харесва някой скеч можете да си го свелите като картинка и да си го розпечатате. Ето един изключително оригинален способ за съхранение на скечове, за който можете да прочете тук в блога на Тони.
На мен лично ми е трудно да си измислям скеч, а и рядко успявам да спазя някой готов.

18 ноември, 2008

Коледни картички

Малко коледни картички от последната седмица.
Като цяло са направени по един и същ начин с използване на готови елементи за 3Д декупаж.
Готовите картинки, стикери и други неща са красиви, но някак си губя усещането за направено от мен. Сякаш моето участие е незначително в случая.


Моите 3Д картички

Това са две картички, направени от мен на принципа на 3Д техниката.

Тази е направена от елементи, които съм изрязвала сама от хартия за подаръци.

Ето това е хартията. Изрязах елементите на цветето, така че да се получат три пласта един върху друг.
Другата картичка е

При нея съм използвала готов лист с 3Д елементи и съм лепила с по-дебела монтажна лента.
Ето така изглежда, гледана отстрани.

Правенето на 3Д картичка е наистина лесно. Опитайте.

13 ноември, 2008

3 Д декупаж 3 D decoupage

Първо какво е декупаж. Според Уикипедия декупаж е изкуство за декориране да ден обект посредством залепяне на цветна хартия и украсяване със специални бои, ефекти и позлата. Основно върху предмет, като малка кутийка или друг елемент от обзавеждането, се залепя картинка изрязана от списание или от специални листове за декупаж. След това се покрива с лак и то многократно, докато престанат да се виждат контурите на картинката и тя започне да изглежда като нарисувана или инкрустирана. Обикновено се полагат 30-40 слоя лак и после готовото изделие се полира. Това е традиционна японска техника пренесена в Европа през 18 век.
У нас се използва т.нар салфетна техника в декупажа. За картинка се използва най-горният слой на красиво изглеждаща салфетка.
3D декупажа е малко по-различен. При него целта е да се постигне обемен или 3Д ефект, като върху една оригинална картинка се наслагват слоеве от нейни елементи.
Като основа на информацията по 3Д декупажа съм използвала статията в http://www.card-making-world.com. Това е сайт за идеи и техники за изработка на картички. Разгледайте го има много полезна информация.
И така 3Д декупажа или Paper Tole е един от най-лесните и достъпни методи за изработка на картички. В основата му лежи създаването на 3D картина от няколко копия на един образ - отделни елементи се изрязват и залепят на пластовете като се запазва изображението на картината.
Това, което ви е необходимо е няколко еднакви картинки, силиконово лепило или ролка с двойно залепваща лента с дебелина 1мм или повече, ножица, по възможност с огънат връх и ако имате и ползвате макетен нож и дъска би било предимство.
За 3Д избирайте изображения, които са лесни за разчленяване, а и за съчетаване след това.
Изрежете по контурите основната картинка, след това от останалите изображения изрежете тези, които смятате да лепите върху нея, като елементите трябва да намаляват с всеки следващ пласт.
Аз лично лепя всички елементи върху основната картинка и след това нея върху картичката.
Ето два урока за 3Д декупаж 1 и 2. Във вторият са използвани специални малки парченца двойна лента за лепенето. Такива обаче не съм виждала да се продават у нас и затова за използвам лента от този тип, която режа.
В този пост са два варианта на 3Д, които съм правила аз.

12 ноември, 2008

Техники използвани при правенето на картички

Въпреки, че както писах в тази своя публикация, картички можете да направите от почти всичко и какво точко и как ще сложите на една картичка зависи само от вас самите съществуват много и различни техники, които могат да се използват при направата на една картичка.
Аз също съм новак в правенето на картички, затова реално съм използвала само няколко от тях.
В този пост ще изброя някои и по-късно ще пусна и постове с описание за всеки по отделно. Това са 3Д декупаж, Dry embossing - сух ембосинг, 3D Pop up card, Heat embossing, Квилиг, Teabag folding, Iris folding, Ornare, Rubber Stamping, Using Stickers, Punching, Използване на избродирани елементи, Изонит. Има и още.
Ще се опитам да обясня с отделен пост за всеки, но нещо ми идват къси дните напоследък.

08 ноември, 2008

Още една игра

В този блог собственичката му провежда игра с награда.

Това е част от наградата. тя включва
Альбом 24 странички
Мини альбом с замочком как для ключей
3 фломастера "обьемных" бархатный эффект
3 набора наклеек
1 коробка алфавит-чипбоард ( белые, раскрасить можете как хотите, или использовать как есть)
Коробочка салатового цвета глиттер

Албум от 24 страници
Мини албум с ключалка
3 флумастира с обемен кадифен ефект
3 комплекта лепенки
1 опаковка букви от чипборд, бели на цвят
една малка кутийка със зелен брокат.

Условието е да поставите линк към поста с иглата в блога си и да напишете коментар към този пост. Слока е до 16 ноември, когато собственичката на блога има рожден ден. Избора на попедителя ще направят децата и.
Опитайте и късмет.

04 ноември, 2008

Картичките и Кардмейкинга

Правенето на картички е хоби, което е широко разпространено в САЩ, Канада, Западна Европа, а от скоро и в Полша и в Русия. Аз поне съм попадала на блогове и сайтове за ръчно направени картички на автори от тези страни.
Думата, която се използва като описание на процеса на създаване на ръчно направените поздравителни картички е Кардмейкинг - Cardmaking. Много ми е странно да я видя написана на български, а още повече да я използвам в този и вариант, но честно казано не ми идва наум никаква българска дума, с която да я заместя. Затова ще я използвам в този и, побългарен вариант.
Много хора с интереси в близки занимания като скрапбукинг и работа с печати или щтампинг са започнали да развиват своите умения със създаването на ръчно изработени картички. Това е допринесло кардмейкинга да стане популярно хоби.
Издателите също побързват да спечелят от популярността на кардмейкинга, със създаването на няколко месечни списания в САЩ и Великобритания, посветени на темата. Написани са повече от 150 книги за създаването на ръчно изработени картички. Много магазини са започват да отделят все повече търговска площ за ръчноизработените картички. Търговците на дребно виждат в ръчно изработените продукти възможност да се предложи нещо различно и ръчно изработените картички не са изключение. Това е от особена важност, сега когато масово произвежданите печатни поздравителни картички са изправени пред конкуренцията на електронните поздравителни картички. Над седем милиарда поздравителни картички били изпратени в САЩ през миналата година;. Бизнесът е поздравителни картички се измерва в няколко млрд долара.
Кардмейкинга се е превърнал в малък бизнес за много хора. Като преимущество се считат ниските разходи и възможността за продажби в сайтове като ибей. Някой кардмейкъри предлагат картичките си на изложения, панаири и пазари. Други използват своите умения при планирането на сватба в създаването сватбени покани и поздравления.

Картичките и България

Исках да имам написано и за навлизането на картичките в бита на българина и попаднах на това. Написано е от Соня Кехлибарева и според мен е чудесно. Така че този път вместо моите нестройни писания прочетете написаното от нея. Уверявам ви, че е много интересно.
От това, което прочетох в нета Соня Кехлибарева е библиограф и работи в Регионална библиотека П.К. Яворов в Бургас.

Картичките - възникване и история

Корените на обичая за изпращане на поздравителни картички могат да бъдат проследени до древен Китай, където започва размяната на поздравления по случай Нова Година, както древен Египет, където тези съобщения са под формата на папирусни свитъци. Най-ранните ръчно направени хартиени поздравителни картички са били разменени в Европа през 1400г. Известно е че още преди 14 век в Германия били изпращани поздравления по случай Нова година изрязани върху дърво. А първите хартиени картички по случай свети Валентин са били разменени в различни части на Европа в началото на 14 век..
След 1850г, поздравителната картичка се трансформирани от относително скъп, ръчно изработен и доставен на ръка подарък в популярно и достъпно средствао за лична комуникация. Това се дължи до голяма степен на напредъка на печата и машинизацията . Това е последвано от нови тенденции като коледни картички, първите от които са публикувани в Лондон през 1843, когато Сър Хенри Коул наел художник Джон Калкот Хорсли за проектиране празнична картичка, която той да може да изпращате на приятелите си и познатите. През 1860г, компании като Марк Уорд и Кo, Гудол и Чарлс Бенет започват масово производство на поздравителни картички. Те наемат добре известни художници, като Кейт Грийнауей и Валтер Крейн като илюстратори и дизайнери на картички..
Техническият прогрес като цветната литография задвижва индустрията за производство на поздравителни картички напред. Хумористични поздравителни картички, известни като студийни, стават популярни в края на 1940 г. и 1950г
Като основа на този мой пост съм използвала описанието на историята на поздравителната картичка дадено тук в уикипедия

31 октомври, 2008

Картичките - нещо смешно.

Искам да напиша нещо и за историята на възникването на картичките и докато ровех в нета попаднах на това.
На мен лично много ми хареса. Дано да хареса и на вас. Приятно четене.

Съвременният скрапбукинг

За мен лично, като се каже скрапбукинг асоциацията, която правя е САЩ. Не, че не правят красиви скрап албуми и в другите страни по света. Попадала съм на прекрасни неща направени и в Канада, Франция, Испания, Англия, и даже и от бившите соц страни Полша и Русия. Все пак именно американците са превърнали скрапбукинга в нещо като страст и лов за нови идеи, за нови материали, за нови техники. Както всичко при тях, така и скрапбукинга е в огромни мащаби.
За завръщането на скрапбукинга от забвение и налагането му като средство за запазване на спомените се счита, че основна роля изиграва Мариелън Кристенсен от Спаниш Форк, Юта (Marielen Christensen of Spanish Fork, Utah). Тя започва създаването на художествени страници използвайки снимките на своето семейство, подреждайки страниците в запазващи папки и свързвайки ги с халки. До 1980г тя събира повече от 50 тома и е поканена да ги покаже рамките на Световната конференция за архивите в Солт Лейк Сити. Мариелън и нейния съпруг създават и публикуват Как да книгата Да запазим спомена жив и откриват скрапбук магазин през 1981 г., който работи и досега.
Освен като средство за запазване на спомените, скрапбукинга е силно социално средство с контактите, които може да породи. Хобистите наречени скрапери или скрапбукери са заедно и се занимават със скрапбукинг съвместно в домовете един на друг, в местните скрап магазини, скрапбукинг събрания и съобщества и дори на общи морски пътешествия. Участниците споделят не само предложения и идеи, но и водят съвместен социален живот. Терминът „crop” , използван при рязането и украсяването на фотографии на хартия, бе наложен за да опише този процес.
В далечната 1990г много скрапери отварят магазини и превръщат своето хоби в бизнес. В рамките на около 5 години, много от тези магазини са принудени да затворят, което се дължи на спада в икономиката и факта, че много от собствениците на магазини погрешно приемат, че обичта им към скрапа е достатъчна, за да проработи магазина им. Много от собствениците просто не знаят как да разработят своите магазини. През това време, се оформят много компании за директни продажби от мулти ниво. Няколко са затворени поради лошо управление, а други оцеляват в трудното време. Това става основана за нов тип бизнес - търговия на дребно от дома. Компаниите предоставят информация на лицата, които искат да излязат извън директните продажби и да започнат свои собствени. Докато преди търговците традиционно странят от базирани в домовете магазини поради страх на измами, след това те започват да приемат идеята за нетрадиционни канали за продажба, като начин да представят продуктите си пред повече потребители чрез партита и презентации. Работа с компании, от този тип им дава възможност да се включат в законна домашно базирана търговия.
В периода 2001-2004 година скрапбукинг индустрията удвоява своя обем. През 2003г съществуват 1600 скрап компании. В САЩ това хоби надхвърля популярността на голфа. На всеки 4 семейства в едно има играещ голф, а на всеки три семейства има един занимаващ се със скрапбукинг.
crop - отрязвам, подрязвам, кастря, подкастрям, стрижа, остригвам

29 октомври, 2008

Картичките ми от 29 октомври


Вчера направих заготовката за тази картичка, но не успях да я завърша, затова го направих днес.
Това е моето първо подобие на т.нар. винтажен или ретро стил.
Като основа използвах картон за визитки, който се води мраморен. На самия картон са разпечатани сиви нюанси, имитиращи мраморни жилки. Върху нея залепих парче ръчно направена хартия. В горната част съчетах цвете от цвят от букет изкуствени цветя, изрязано от мен цвете, чийто ръб минах със златен маркер и копче с пъхната в дупките му панделка.
Отдолу залепих много нежна дантела.



И една коледно-новогодишна картичка.
В понеделник бях в Кауфланд, където са заредили най-различни коледни украси. От там си взех тази лента за украса, направена от филц. Това е първата картичка, която правя с нея. Ще пробвам още няколко варианта.
Основата е картон за акварел, който е с грапава структура. Подложката е лист цветна хартия, върху който съм отпечатала малки златни звездички. Ръбовете са изрязани с фигурална ножица и минати със златен маркер. Отгоре с двустранно тиксо съм залепила част от декоративната лента.

Картичките и скрапбукинга.

Това е за всички, които са се учудили, защо в блог, в който съм писала, че е за картички пиша за скрапбукинг.
Първо защото според мен те са взаимно свързани. Използват се едни и същи материали, елементи и инструменти. За тях работят едни и същи дизайнери, а също и производители.
И второ, защото поне за мен идеята да правя картички тръгна точно от скрапбукинга. Прочетох доста неща за скрапбукинга и някак си се стреснах от отговорността пред спомените, която носи един албум или дори една страница. А и ми се видя много обемно и сложно за правене. Тогава реших, че ще се пробвам да направя картичка, защото е малка, прави се по-бързо и ми е някак си по-близка. Не напразно имам събрани близо 3000 картички.
Така че, мисля да напиша още няколко поста за скрапбукинга и след това да добавя подобни и за Cardmaking или създаването на картички.

Моята картичка от 28 октомври



Това е направената от мен вече вчера картичка. Докато пусна тази публикация се оказа, че е дошъл новият ден.
Като идея съм използвала дадената в този сайт Това е сайта на Rubber stamps tapestry, малка семейна компания за изработка на печати с флорални мотиви. В линка даден по-горе има видео уроци за създаването на венци от щампирани цветя. При прегледа на сайта открих, че компанията прави и международни доставки. За съжаление нямаше написано нищо в кои страни доставя и колко е доставката. Използват USPS Global Priority, което е малко по-скъп, но подсигурен начин на доставка от САЩ.
И така гледайки тези уроци аз реших да се пробвам да си направя подобен венец. Използвах няколко вида цветя и 4-те цвята тампони, които имам. Получи се малко странно цветово комбиниран венец, на който в средата отпечатах надпис. Малко доукрасих на места с химикалки с брокатен гел.
Изрязах от цветна хартия кръг, който минах по ръба с фигуралните ножици.
На цветния картон отпечатах малки цветя със същия цвят, както на основните цветя във венеца.
Залепих кръга от цветната хартия с двойно залепящо тиксо и отгоре залепих венеца. А на долната част залепих две парчета от розов ширит.
За съжаление моя 3 годишен син реши и той да се включи, когато още не беше готово и резултата е разместена основна картинка и нуждата да се добавят няколко печата повече от колкото си мислех в началото.

28 октомври, 2008

Скрапбукинг - малко история.

Какво е скрапбукинг? Според Укипедия скрапбукинга е метод за запазване на личните и семейни история под формата на фотографии, печатни текстове и сувенири, събрани в декорирани албуми, или скрапбук. Идеята за водене на печатни хроники от личен интерес към датите е възникнала вероятно скоро след изобретението на печатането. Това важи и за снимките и фотографията. Исторически, скрапбукинга е традиция, подобна на разказването на истории, но с визуални и осезаеми елементи.
Счита се, че скрапбукинга като метод за запазване на информацията възниква още в древна Гърция.
Прогрес и развитие търпи през 15 и 16 век, когато започват да се изготвят албуми предимно с описания на посетените места, информация за бита и културата на местното население, придружени с рисунки. От 1570 г става модно да се добавят цветни илюстрации, например маски от Карнавала във Венеция. Вариант на скрапбунга става т.нар. Grangerizing. Това е била възможност давана от печатарите на книги, всеки да персонализира закупената от него книга на оставените в нейният край няколко празни страници. Правенето на албуми се развива доста през 18-19 век, когато младите момичета ги използват, за да изразяват чрез тях своите литературни наклонности.
След навлизането на ерата на фотографията и най-вече след като тя става широко достъпна чрез фотоапарата Kodak Brownie, който е създаден така, че да бъде евтин и си него да може да работи и дете, фотографията навлиза широко в бита на хората, а от там и в скрапбукинга.
Модерният скрапбукинг представлява атрактивно изложение съчетаващо снимки, текстове, описания и спомени.
Видни скрапбукери в миналото са били Франсис Бейкън, Джон Милтън, Томас Джеферсон и Марк Твен

Това е преведен и съкратен от мен вариант на тази статия
Ще направя опит да преведа и останалите. Ако имате забележки, ще съм благодарна да ги споделите.

27 октомври, 2008

Началото - от какво се правят картичките.

На първо място, за да правите картички трябва да имате желание, да обичате да изработвате разни неща и да го правите със сърцето си, особено когато картичката, която правите е за някой важен и ценен за вас човек.
Картичка можете да направите като използвате почти всичко - парченца плат или кожа, сухи цветя и листа, панделки, ширити, дантели, копчета, изкуствени цветя, пъстри конци, канап, използваните за оформяне на букети мрежи, части от украшения за коса, опаковъчна хартия, салфетки, полимерна глина. Какво точно ще сложите като елемент и украса на вашата картичка, зависи от вашето въображение.
Къде могат да бъдат намерени тези неща. Преди да тръгнете да купувате се огледайте из дома си. Със сигурност имате събрани и панделки, и копчета, а може и торбичка от подарък, прибрана за повторна употреба. А да си купите нужните ви неща можете на първо място от някоя голяма кинкалерия, от книжарниците за канцеларски материали, от арт магазините, от магазините за художнически материали, от цветарските магазини, от магазинчетата за опаковане на подаръци.
Вече имате нужните ви елементи, сега ще ви е необходим картон, който да послужи за основа на вашата картичка. Колко плътен трябва да бъде картонът, който ще използвате зависи от това колко и какви елементи ще слагате на него. Ако материалите ще са обемни картонът трябва да е по-плътен, например 250 гр/м и нагоре. От друга страна трябва да се внимава, когато картонът е много плътен да не стане груба картичката. При по-леки елементи можете да използвате и по-тънък картон, например 160 гр/м .
Инструментите, които могат да бъдат използвани за направата на картички са изключително много, но на първо време могат да свършат работа ножици, обикновени и фигурални, пергел, макетен нож, дъска върху, която да режете, вместо дъска можете да използвате подложка за мишка, всякакви маркери и химикали.
Подготвените елементи можете да залепите с помощта на сухо канцеларско лепило, Ц200, двойно залепващо тиксо, двойно залепваща монтажна лента, пистолет за горещо лепене със силикон. Внимавайте при избора на лепило да използвате такова без миризма.
Направената от вас картичка може да има и надпис. Него вие можете да изработите използвайки възможностите на Word и да разпечатате на принтер или да си поръчате и изработите печат с нужния ви текст с предпочитан от вас шрифт. Ако, за разлика от мен имате красив почерк, можете да напишете надписа и на ръка.
Това според мен е достатъчно като за начало.

26 октомври, 2008

Моите картички

Това са част от изработените от мен картички.
Имам още няколко, но тях ще ги добавя по-късно.

Спечелете награда от Scrapping Away

Това е блог на една дама от Англия , която е станала демонстратор на

Stampin' Up!

и по този повод ще даде награда на някой от записалите се в този пост в блога и и дал линк към него в своя блог. Вече има 149 записани. Записването е до 1.11.2008 г. Опитайте, може и да спечелите.

Ето описание на изискванията към участващите:

To enter you have to:

1. Type a post linking to my blog candy on your blog
2. Leave a comment HERE (on my Scrapping Away Blog) with a link to your post mentioning my blog candy


Наградата е

Тя съдържа
Blog Candy consists of: 5 Sheets of American Crafts THICKERS (cool alphabets I love these!!! I can't believe I'm giving them away lol), Adirondack Acrylic Paint Dabber, Pot of American Crafts Typehouse Numbers and last but definitely not least Ranger Perfect Pearls!!

5 листа със стикери букви на American Crafts
бурканче с цифри на American Crafts
Акрилна боя - това е розвото шишенце. За съжаление знанията ми по английски не стигат, за да го преведа както трябва
5 цвята водоразтворими перлени бои

Здравейте и добре дошли в моят блог

Това е моят първи опит за собствен блог и първата ми публикация в него, така че ми е малко трудно да реша какво точно да напиша.
Направих този блог, за да събера на едно място информацията, която съм натрупала за моето ново хоби - Ръчно изработените картички.
В ерата на високите технологии да изпратиш нещо по пошата и то направено от теб се счита за загуба на време. Съществуват толкова много сайтове с готови поздравителни картички и текстове към тях, така че можете без да ставате от компютъра да поздравите всички свои роднини и познати по съответния повод.
Все пак дори и в това забързано време има хора, които ще оценят това, че сами сте положили усилия да създадете нещо, с което да ги поздравите и зарадвате.
За всички тях и за любителите на рязането, мацането, лепенето и заниманията с всякакви хартийки, панделки, копчета е моят блог.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com