31 май, 2009

365 Cards Day 92

И тъй днес е последният ден от май и края на месеца в който аз следвах предизвикателствата на 365 Cards. Не всеки път успявах на деня, но с днешната имам 31 неправени картички този месец. На практика 32, защото имам и една АТС, която не съм показвала.
Първо ще покажа картичката.
Предизвикеталството на 365 Cards Day 92 - Super Sketchy Sunday е скеч, който изглежда така

Първоначалната ми идея беше за нещо по-сложно и по повече предизвикателства, но в крайна сметка се получи това:


Снимките са със светкавица и без.
Релефен картон, цвете квилинг, две ленти с къдрави краища и готов надпис.

След 1 месец правене на картички по предизвикателствата на 365 Картички, мога да кажа, че поне 1/3 от картичките направени през този месец са неизползваеми за мен. Те отговарят не предизвикателствата, за които са направени, но не и на нашите български прадстави за картички, които очакваме да получим. Направените от мен картички или си стоят така или ги подарявам на приятели и роднини. Част от тях отиват по обмена в групата в Yahoo, в която пиша. Първоначалната ми идея, когато започнах да правя картички, беше да ги правя и продавам, но както казва съпругът ми - хората в БГ нямат хляб да ядат, ти си тръгнала картички да им продаваш. Така че сега имам доста голям запас от картички и не мисля да продължа отново ежедневно да следвам предизвикателствата. Пак ще правя картички, но вече не всеки ден, а само по задачи, които ми харесват и мога да използвам готовата картичка.
Хареса ми да ползвам предизвикатерлствата като основа на базата, на която да направя картичка. Това е много полезно, когато стоиш срещу хартиите и нищо не ти идва на ум. От друга страна чуждата идея задължава и се очаква да се следва стриктно, което на мен ми е трудно.
Гледах направяното от участващите в предизвикателството и мисля, че имаше много по-добри от моите неща, а също и в някой случаи моите бяха по-добри. Е на мен не ми се е случвало моя картичка да стане картичка на седмицата или пък да спечеля някоя от наградите, за съжаление. Важна роля играе и наличието на техните специфични материали и готовите детайли, които те използват. Нещата които правя аз в повечето случаи съм си ги изработила сама, което ги прави по-груби и не така акуратни като машинните.
Равносметката е, че беше интересно и ми хареса, но скоро едва ли ще повторя пълен месец, защото е и задължаващо и натоварващо, а точно това не искам да е правенето на картички.

This is my card for 365 Cards Day 92 - Super Sketchy Sunday. Whit this card I have full month of finished challenges.
If you would like to read my post you can do it using Google translate. There is a link on the sidebar.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com