29 октомври, 2008

Картичките ми от 29 октомври


Вчера направих заготовката за тази картичка, но не успях да я завърша, затова го направих днес.
Това е моето първо подобие на т.нар. винтажен или ретро стил.
Като основа използвах картон за визитки, който се води мраморен. На самия картон са разпечатани сиви нюанси, имитиращи мраморни жилки. Върху нея залепих парче ръчно направена хартия. В горната част съчетах цвете от цвят от букет изкуствени цветя, изрязано от мен цвете, чийто ръб минах със златен маркер и копче с пъхната в дупките му панделка.
Отдолу залепих много нежна дантела.



И една коледно-новогодишна картичка.
В понеделник бях в Кауфланд, където са заредили най-различни коледни украси. От там си взех тази лента за украса, направена от филц. Това е първата картичка, която правя с нея. Ще пробвам още няколко варианта.
Основата е картон за акварел, който е с грапава структура. Подложката е лист цветна хартия, върху който съм отпечатала малки златни звездички. Ръбовете са изрязани с фигурална ножица и минати със златен маркер. Отгоре с двустранно тиксо съм залепила част от декоративната лента.

Картичките и скрапбукинга.

Това е за всички, които са се учудили, защо в блог, в който съм писала, че е за картички пиша за скрапбукинг.
Първо защото според мен те са взаимно свързани. Използват се едни и същи материали, елементи и инструменти. За тях работят едни и същи дизайнери, а също и производители.
И второ, защото поне за мен идеята да правя картички тръгна точно от скрапбукинга. Прочетох доста неща за скрапбукинга и някак си се стреснах от отговорността пред спомените, която носи един албум или дори една страница. А и ми се видя много обемно и сложно за правене. Тогава реших, че ще се пробвам да направя картичка, защото е малка, прави се по-бързо и ми е някак си по-близка. Не напразно имам събрани близо 3000 картички.
Така че, мисля да напиша още няколко поста за скрапбукинга и след това да добавя подобни и за Cardmaking или създаването на картички.

Моята картичка от 28 октомври



Това е направената от мен вече вчера картичка. Докато пусна тази публикация се оказа, че е дошъл новият ден.
Като идея съм използвала дадената в този сайт Това е сайта на Rubber stamps tapestry, малка семейна компания за изработка на печати с флорални мотиви. В линка даден по-горе има видео уроци за създаването на венци от щампирани цветя. При прегледа на сайта открих, че компанията прави и международни доставки. За съжаление нямаше написано нищо в кои страни доставя и колко е доставката. Използват USPS Global Priority, което е малко по-скъп, но подсигурен начин на доставка от САЩ.
И така гледайки тези уроци аз реших да се пробвам да си направя подобен венец. Използвах няколко вида цветя и 4-те цвята тампони, които имам. Получи се малко странно цветово комбиниран венец, на който в средата отпечатах надпис. Малко доукрасих на места с химикалки с брокатен гел.
Изрязах от цветна хартия кръг, който минах по ръба с фигуралните ножици.
На цветния картон отпечатах малки цветя със същия цвят, както на основните цветя във венеца.
Залепих кръга от цветната хартия с двойно залепящо тиксо и отгоре залепих венеца. А на долната част залепих две парчета от розов ширит.
За съжаление моя 3 годишен син реши и той да се включи, когато още не беше готово и резултата е разместена основна картинка и нуждата да се добавят няколко печата повече от колкото си мислех в началото.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com