27 октомври, 2008

Началото - от какво се правят картичките.

На първо място, за да правите картички трябва да имате желание, да обичате да изработвате разни неща и да го правите със сърцето си, особено когато картичката, която правите е за някой важен и ценен за вас човек.
Картичка можете да направите като използвате почти всичко - парченца плат или кожа, сухи цветя и листа, панделки, ширити, дантели, копчета, изкуствени цветя, пъстри конци, канап, използваните за оформяне на букети мрежи, части от украшения за коса, опаковъчна хартия, салфетки, полимерна глина. Какво точно ще сложите като елемент и украса на вашата картичка, зависи от вашето въображение.
Къде могат да бъдат намерени тези неща. Преди да тръгнете да купувате се огледайте из дома си. Със сигурност имате събрани и панделки, и копчета, а може и торбичка от подарък, прибрана за повторна употреба. А да си купите нужните ви неща можете на първо място от някоя голяма кинкалерия, от книжарниците за канцеларски материали, от арт магазините, от магазините за художнически материали, от цветарските магазини, от магазинчетата за опаковане на подаръци.
Вече имате нужните ви елементи, сега ще ви е необходим картон, който да послужи за основа на вашата картичка. Колко плътен трябва да бъде картонът, който ще използвате зависи от това колко и какви елементи ще слагате на него. Ако материалите ще са обемни картонът трябва да е по-плътен, например 250 гр/м и нагоре. От друга страна трябва да се внимава, когато картонът е много плътен да не стане груба картичката. При по-леки елементи можете да използвате и по-тънък картон, например 160 гр/м .
Инструментите, които могат да бъдат използвани за направата на картички са изключително много, но на първо време могат да свършат работа ножици, обикновени и фигурални, пергел, макетен нож, дъска върху, която да режете, вместо дъска можете да използвате подложка за мишка, всякакви маркери и химикали.
Подготвените елементи можете да залепите с помощта на сухо канцеларско лепило, Ц200, двойно залепващо тиксо, двойно залепваща монтажна лента, пистолет за горещо лепене със силикон. Внимавайте при избора на лепило да използвате такова без миризма.
Направената от вас картичка може да има и надпис. Него вие можете да изработите използвайки възможностите на Word и да разпечатате на принтер или да си поръчате и изработите печат с нужния ви текст с предпочитан от вас шрифт. Ако, за разлика от мен имате красив почерк, можете да напишете надписа и на ръка.
Това според мен е достатъчно като за начало.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com