19 ноември, 2008

Sketches или скечове

Когато стоите срещу камарата от хартии и други материали и се чудите какво точно да направите от тях. Вдъхновението ви е секнало и нищо не ви идва на ум, тогава на помощ идват скечовете. Това са графични схеми на които е показано примерно разположение на елементите за картичка. На базата на тези примерни схеми можете да изработите много картички, като използвате различни материали и дори леко видоизменяте схемата.
Представям ви Page Maps= Това е сайта с най-много скечове, на който съм попадала. Скечовете в него са основно за скрапбук страници, но има и доста такива за картички. Вижте тук към всеки скеч има и примерна картичка. Останалите скечове могат да бъдат видяни в архивите на сайта към които има линкове в лявото поле.
Много дизайнери ва скрапбук страници правят също и скечове за картички. В много блогове в нета се провеждат игри на базата на такъв скеч. Участниците правят картичка по скеча и я публикуват в блога си, а после дават линк към тази публикация в блога със скеча. В някой от блоговете се раздават и награди. Ето един такъв блог Card positioning systems. В него скеча се публикува в неделя и до другата неделя желаещите да участват изработват и представят своите картички. Изборът на победителя се прави от някой от дизайнерският екип.
Това е книга със скечове, която екипът на Card positioning systems е създал и може да бъде закупена от amazon.com.
Все пак у нас по-често ползване нещо, което сме открили безплатно в нета, отколкото да си купим книга за него, затова ако много ви харесва някой скеч можете да си го свелите като картинка и да си го розпечатате. Ето един изключително оригинален способ за съхранение на скечове, за който можете да прочете тук в блога на Тони.
На мен лично ми е трудно да си измислям скеч, а и рядко успявам да спазя някой готов.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com