31 януари, 2010

Как да си направим букет от бели цветенца

Днес като рових из сайтовете попаднах на един много интересен сайт с идеи. Сайта се казва CraftStylish. В него могат да се намерят страшно много идеи в различни области като бродериа, направа на бижута, плетиво, шев, пачуърк, изделия от хартия и други.
Това, което искам аз да ви покажа днес е много красив букет от малки цветенца

Интересното в случая е, че този красив букет е направен от мъж. Това е господин Jeffery Rudell. Тук можете да прочетете неговата визитка. В същият линк има препратки и към доста други негови проекти с обяснения как можете да си направите съответното нещо.
Да се върнем към цветенцата. Това, което на мен ми хареса в тях е, че те много приличат по начин на правене на хартиените рози, които добиха популярност напоследък.
И тъй как се прави такова бяло цветенце. Разбира се вие можете да се го направите не бяло, а какъвто цвят искате.
1. Изрязва се кръг с диаметър 3 инча или 7,62 см.

2. Сгъвате кръга така, че да се получат 8 нагънати сектора и както е сгънат отрязвате отгоре, така че да се заобли и да стане като лист на цвете.

3. Разгъвате изрязаният кръг и се получава нещо като 4 сърца с общ център. От него отрязвате две листенца, така както е показано на картинката и залепяте двата края на цветето. Задържате, за да се залепи добре.

4. Вземате готовото залепено цветенце и вниматело прищипвате и прегъвате назад връхчето на всяко листенце. Прегъването е с осрата част към средата на цветето и трябва да стане по пунктирните линии показани на снимката.

Краищата на вече прегънатите листенца се обръщат назад и се получава

На вече готовото цветенце трябва да се сложи тичинка. За тичинки се използват телчета, които се подгъват малко в края и тоя подгънат край се облича с нещо като зелено тиксо.
Готовата тичинка се пъхва вътре в средата на цветето и частта от телчето, която се вижда също се увива с това зелено тиксо. Могат да бъдат снадени неколко телчета, в зависимост от това с каква дължина искаме да е стъблото на цветето. Подробно обяснение има тук
От особено значение е хартията, която се използва. Тази, която е използвана за направата на представения букет е прозрачна пергаментова бяла хартия.
Ако използвате луксозен пергамент, както го описват в сайта можете да получите един елегантен букет.
А ето това е видеоурок за направата на този букет.
Разказах за този букет, защото мисля, че цветята в него чудесно биха могли да се използват и за направата на картичка. Мисля да пробвам и ако се получи да покажа, какво е станало.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com