14 март, 2009

Как да направим роза от цвете с шест листенца.


Попаднах на тази публикация Paper flower tutorial в блога Imagine, Create, Inspire... Собственичката на блога Мария е направила Мастър клас как да направим роза с помощта на 3 цветенца с 6 листа. За целта тя е използвала Пънч, който изрязва такова цвете, лепило, тампон с дистресово мастило, който в наши условия може да се замени и с нашенски тампон с мастило или с вътрешният оцветител от флумастер, клечка за коктейл, по-скоро клечка за зъби, брокатено лепило, за украса.
В поста, към който съм дала линк е показано много добре стъпка по стъпка как точно става сглобяването на розата. Ще запиша стъпките накратко
1. Отрязвате 3-те цветя. Ако нямате пънч можете да използвате шаблон, с който да очертаета цветето и да го изрежете. Е няма да е така съвършено, като то пънча, но все пак ще си имате цвете.
2. Срязвате цветята по показаният на картинката начин,
3. Минавате краищата на всяко цвете с тампона или въобще с това, с което ще ги потъмнявате.
4. Залепвате листата на цветята. Получават се едно 5 листно, едно 4 листно и едно 3 листно цвете.
5. Използвайки клечката за зъби и завивате всяко листенце навън.
6. Отрязва се средната част на двете по-малки цветя.
7. Залепват се едно към друго цветята. Мария използва специално бързо съхнещо лепило, но аз не ви препоръчвам да ползвате някое от нашите бързосъхнещи лепила, защото рискувате да повредите цветята, а и ръцете си.
8. Взема се частта от две листенца и едното листо се завива назад. Завърта се на клечката и се образува още едно листо от розата, като се залепя.
9. Взема се единичното листенце и се увива в двата края назад. Така полученото еднично листенце се добавя към направената вече средна част.
10 изрязват се листа към розата, които също се навива.
11. Намазват се листенцата с брокатеното лепило. Това вече е по желание.
Много ми хареса, но си е голяма играчка, така че се съмнявам, че ще се пробвам.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com