30 октомври, 2009

365 Cards Blog Hop

Първо какво е Blog Hop. Буквално това е прескачане от блог на блог. Правят го обикновено дизайнерите от някой блог с предизвикателства или блог към магазин за скрап матриали и печати. В рамките на няколко дни във всеки от блоговете на дизайнерите се промотират нови неща, показва се нова колекция от печати или както е в случая се разглеждат картичките за конкретно прадизвикателство. В случая този преглед е придружен от награда. Наградата е месечният комплект с материали на Mac Mae Card Kit .
Началото е в блога на  Pam
Vicky 
Tammy
Посетете и 7-те блога и се запишете. Имате още време срока е до утре 31.10 24ч ЕСТ.


29 октомври, 2009

Частица красота

Отакто имам блог винаги ми се е искало да имам поне веднъж седмично ден в който да ви показвам нещо, от което съм останала наистина впечатлена. До сега винаги съм представяла цели блогове, а не отделни картички.
Днес обаче не устоях. Погледнете какво приказно нещо е напрвила Sarah-Jane от блога Cards and a Cuppa







Ако имате време разгледайт е блога и. Има доста други красиви неща.

Blog candy 249/09

Наградата е в блога Prima marketing ink.



Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук
Жребият ще е на 17.11.

Blog candy 248/09

От доста отдамва не съм се записвала в блог канди. Съзнателно се спирах, защото е голяма краста, но и голямо разочарование. Записваш се на една камара места и накрая нищо.
Все пак тоя път наградата е такава, че си струва да се пробва човек.
Наградата е в блога Crafters Kitchen.


Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук
Жребият ще е на 30.10.

22 октомври, 2009

Картичка от Индия

Искам да ви покажа и да се похваля с картичката, която получих по случай рожденния си ден.
Картичката е от една дама, която пише в групата в yahoo, за която съм писала в предишни свои публикации.
Беше абсолютна изненада да получа тази картичка и то от Индия, която поне за мен се намира на края на света.


Огромни благодарности на Луси от Индия за красивата картичка.
Особено впечатлен беше синът ми, защото му беше мъчно за мен, че по отдавнашна семейна традиция нямах нито тържество, нито торта, нито подарък за рожданния си ден. Сега мама си има балончета бяха думите му.
Техниката, която тя е използвала се нарича Изонит. Има публикация за нея в блога ми.
Ако има някоя техника, за която искате да научите повече кажете и ще напиша за нея.

21 октомври, 2009

Чисто и просто Clean & Simple Stamping

Това е много характерен български израз, но освен това са оказа и име на блог   Clean & Simple Stamping Случайно попаднах на този блог и бях очарована от лесните и елегантни картички в него. Там има седмично предизвикателство със скеч, с който би се справило и дете. А резултатите са очарователни.
За мен като човек, на който правенето на една картичка му отнема минимум два часа беше истински шок да попадна на нещо наречено картичка за 10 мин или Ten minute mondays  В линка който съм дала има 79 картички направени за 10 минути. Честно казано ми се иска виртуално да стисна ръцете на четирите дами дизайнерки на този блог и да им кажа браво.
Ето една 10 минутна картичка


Изглежда много красива и изискана, като за направена за толкова кратко време.
Когато нямате скеч под ръка и времето ви е малко искрено ви препоръчвам да разгледате този блог. Със сигурност ще намерите нещо, което да можете да използвате или ще видите някоя идея, която да вдъхнови. 
А това е скеча за тази седмица. Можете да направите картичка и да я добавите тук 

Все още имате време да се включите. Крайният срок е петък.
А това е картичка по този скеч направена от Harriet Skelly една от дизайнерките от екипа. Името и е линк, през който можете да влезете в блога и и да разгледате красивите и нежни картички, които тя прави.





20 октомври, 2009

Картичка за WCMD - 2

Това е другата картичка, която получих по повод Световния ден на кардмейкърите.

На живо картичката е още по-нежна и красива. Специални благодарности на нейната авторка. Една много мила дама от Петрич, която пише във форумите на бг-мамма под ник bilba.
Към картичката имаше и подаръци за направата на картички.
Искам и тук да и се извиня, че още нищо не съм и пратила.

Аз за съжаление отново потъвам надолу и не успявам да се хвана както трябва за картичките. Открих, че вече не разчитам на себе си и на собствена идея,а търся нещо скеч, предизвикателство, чужд обарзец, за да започна да правя нещо. Това ме прави много нещастна и не ми се подхваща нищо. Искам направеното от мен да не е просто плагиат, а да е нещо дето си е само мое. Не твърдя, че аз ще откривам топлата вода. Просто искам да съм себе си. От известно време насам обаче не успявам. Може би съм стигнала до края на правенето на картички, а може би просто не ми е ден. Само дето дните взеха да прерастват в седмици и месеци.

16 октомври, 2009

Картичка за WCMD

Първо какво е WCMD. Това е световен ден на майсторите на картички. Празнува се първата събота на октомври. Тази година това беше на 3 октомври. Във форум бг-мамма има една тема, където сме се събрали хора харесващи правенето на картички и затова решихме да си разменим по една ръчно направена картичка по този повод.
Това е моята първа получена такава картичка

Използвам снимката от блога на нейната изпращачка. Arabela от http://arabeladesign.blogspot.com/  . Една много мила дама от Бургас, която изработва прекрасни ръчно направени картички, а работи като дизайнер на електронни такива.
Благодаря за чудната картичка.

15 октомври, 2009

Синя Коледа

Днес реших да направя синя коледна картичка. Синьото в случая е основата. Миналата есен си бях купила едни комплекти с неща за направата на картички. В тях имаше няколко готови основи за картички като тази

Оказва се, че ми е изключително трудно да измисля какво бих могла да сложа на тази основа. В крайна сметка реших да добавя един 3Д елемент.
Получи се това

3Д картинката е 8 пластова. За съжаление ми паднаха батериите на фотоапарата и не мога да докарам по-добра и детайлна снимка.

Тази картичка според мен отговаря на няколко предизвикателства
1. Order of the Opus Gluei Challenge #28 - Blue blue blue - Синя картичка.
2. Creative Inspirations Challenge Blog Challenge `18 - "Christmas In October" - Коледа през октомври.
3. Crafty Creations Challenge #37 - Blue - Синя картичка

This is my card for 3 challenges
1. Order of the Opus Gluei Challenge #28 - Blue blue blue - Синя картичка.
2. Creative Inspirations Challenge Blog Challenge `18 - "Christmas In October" - Коледа през октомври.
3. Crafty Creations Challenge #37 - Blue - Синя картичка
I hope this card is suitable for all 3 challenges.


14 октомври, 2009

Как направих мечето или декупаж от салфетка на хартия

При пускането на вчерашната картичка писах, че днес ще разкажа как използвам салфетки в картичките си.
Начинът е много прост. Показа ми го една млада жена, която работи в магазин Слънчоглед.
И тъй взема се салфетка. Моята е от малките, които са нагънати на 8 парченца

Хубавото на тези салфетки, е че имате 8 еднакви малки картинки, които можете да използвате за 8 различни картички с един мотив.
Разтваряте салфетката



Отрязвате единият от мотивите.

Обикновено салфетките са трислойни, така че внимателно отделяте двата бели слоя



Вземате бяла хартия или картон и със сухо лепило се намазва участък, който да е голям колкото картинката
 
Залепяте внимателно картинката за листа. Аз започвам отдолу нагоре, като се опитвам да равня ръбовете на салфетката по ръба на хартията. В крайна сметка се получава това



Изглаждате внимателно картинката, за да се опънат всички гънки и малките дупчици по ръба на салфетката. Не натискайте силно, защото рискувате да скъсате картинката.
При нормалния декупаж се използват фиксиращи лакове. В тоя случай обаче не знам дали би могло да се използва. Просто нямам такъв лак, а и момичето което ми показа, каза че и така става.
Готовата картинка я използвах за тази картичка .

13 октомври, 2009

Есенна картичка

Днес по изключение моите деца се съгласиха да спят следобед. Тази картичка е резултата.

Основата е акварелен картон. Подложката си я правих аз и въпреки, че не се вижда особено е направена по съвсем детски начин. С използване на есенни листа, които се слагат под хартията и после с молив се очертават контурите. Мечето е салфетка, а утре ще ви покажа най-лесния начин за декупаж от салфетка. Като не претендирам за здравина и перфектност, защото не разполагам със специално лепило или лак. Лентата е за опаковане на подаръци, надписа е върху цяло листо. Краищата са обработени с флумастер. Малките листенца са изрязани с перфоратор.
След направатd на тая картичка мога да кажа, че съм започнала да работя още по-бавно и че ми е много трудно да комбинирам подходящо нещата.
Използвах за основа скеча на Mojo Monday Week 108 


Освен това ще добавя тази картичка към Secret Crafter Saturday Challenge - Challenge #53    Automn collours - есенни цветове и The Pink Elephant Challenge #36  Fall - есен.

This is my card for
2.  Secret Crafter Saturday Challenge - Challenge #53    Automn collours

12 октомври, 2009

Вързване на икономична панделка.

Преди два дни попаднах на тази публикация в блога Inspirational Tips, Techniques and Tutorials. Много харесвам написаното в този блог и даже бях правила публикация за него преди време.Чета редовно техните статии и останах очарована от последната.
Това е много хитър начин за вързване на панделка. На всички, когато вързваме панделки и ги оформяме ни остават малки отрязаци, които обикновено хвърляме. Вижте обаче как можете да ги оползотворите тези отпадъчни парченца.
Целта е да получите такава джуфка

Това се постига като спазвате следната последователност:
 
Вземате едно парче панделка и замятате единият край върху другия
Краят, който е отгоре подпъхвате под долния, така че крайчето му да остане от горната страна

Затягате леко така полученият възел

 Поставяте малкото парченце панделка, което искахте да оползотворите в средата на възела и затягате.
Получава се това


Можете леко да оформите крайчетата на малкото парченце панделка.







Мисля че този видеоурок е особено подходящ за икономичната българска натура.
Особени благодарности на Nicci от блога Procraftination, която е авторка на оригиналния урок.

11 октомври, 2009

Ден за черпене

Днес имам повод да почерпя. Имам рожден ден.





 Тази прекрасна торта от хартия не е мое дело. Направена е от Stacey 
Аз откакто потънах в дебрите на първи клас не съм правила нищо. А и тук не съм писала. Искам въпреки, че не ми остава време за картички да продължа да пиша в блога. Само дето не знам какво би било интересно за четене. Ще съм благодарна на тези, които надничат в блога ми да кажат какво биха искали да прочетат в него.

 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com