31 януари, 2010

Как да си направим букет от бели цветенца

Днес като рових из сайтовете попаднах на един много интересен сайт с идеи. Сайта се казва CraftStylish. В него могат да се намерят страшно много идеи в различни области като бродериа, направа на бижута, плетиво, шев, пачуърк, изделия от хартия и други.
Това, което искам аз да ви покажа днес е много красив букет от малки цветенца

Интересното в случая е, че този красив букет е направен от мъж. Това е господин Jeffery Rudell. Тук можете да прочетете неговата визитка. В същият линк има препратки и към доста други негови проекти с обяснения как можете да си направите съответното нещо.
Да се върнем към цветенцата. Това, което на мен ми хареса в тях е, че те много приличат по начин на правене на хартиените рози, които добиха популярност напоследък.
И тъй как се прави такова бяло цветенце. Разбира се вие можете да се го направите не бяло, а какъвто цвят искате.
1. Изрязва се кръг с диаметър 3 инча или 7,62 см.

2. Сгъвате кръга така, че да се получат 8 нагънати сектора и както е сгънат отрязвате отгоре, така че да се заобли и да стане като лист на цвете.

3. Разгъвате изрязаният кръг и се получава нещо като 4 сърца с общ център. От него отрязвате две листенца, така както е показано на картинката и залепяте двата края на цветето. Задържате, за да се залепи добре.

4. Вземате готовото залепено цветенце и вниматело прищипвате и прегъвате назад връхчето на всяко листенце. Прегъването е с осрата част към средата на цветето и трябва да стане по пунктирните линии показани на снимката.

Краищата на вече прегънатите листенца се обръщат назад и се получава

На вече готовото цветенце трябва да се сложи тичинка. За тичинки се използват телчета, които се подгъват малко в края и тоя подгънат край се облича с нещо като зелено тиксо.
Готовата тичинка се пъхва вътре в средата на цветето и частта от телчето, която се вижда също се увива с това зелено тиксо. Могат да бъдат снадени неколко телчета, в зависимост от това с каква дължина искаме да е стъблото на цветето. Подробно обяснение има тук
От особено значение е хартията, която се използва. Тази, която е използвана за направата на представения букет е прозрачна пергаментова бяла хартия.
Ако използвате луксозен пергамент, както го описват в сайта можете да получите един елегантен букет.
А ето това е видеоурок за направата на този букет.
Разказах за този букет, защото мисля, че цветята в него чудесно биха могли да се използват и за направата на картичка. Мисля да пробвам и ако се получи да покажа, какво е станало.

29 януари, 2010

И отново лилаво.

Люляка ми замириса. От една седмица го сънувам тоя люляк. Днес го направих. Това е и моята картичка за предизвикателството на новият блог за предизвикателства Картичкофурии.

27 януари, 2010

Картичкофурии - нов блог за предизвикателства

Искам да поканя всички четящи моят блог в новият блог за предизвикателства Картичкофурии. Блогът е трети опит да си организираме предизвикателства в темата в бг-мамма, в който пиша.
Предизвикателствата ще се дават всеки понеделник и срока за участие е една седмица. Като задачи ще бъдат задавани скечове, цветови комбинации, теми или съчетание на две от тях.
Първото предизвикателство е скеч, по който да направите картичка. Не е необходимо скеча да бъде повторен едно към едно. Важното е да може да бъде разпознат във вашата картичка.
Могат да участват всички. Няма значение имате ли блог или не.
Към поста е добавен т.нар. Мистър линки, в който можете да напишете името си или ника и да добавите линк. Молбата ми е само линка да е точно към вашата картичка.
Заповядайте да се забавляваме заедно.

26 януари, 2010

Още един подарък

Преди време ви бях показвала коледните картички и подаръци, които получих. Сега искам да се похваля с още един подарък.


Имаше и по един бакуган за моите две дечурлига, но той биде набързо прибран, разопакован и после не дадоха да снимам.
Подаракът ми е от арт_мама. Искам да и благодаря за всички чудесни неща, които ми е изпратила и особено за чудесната картичка и за господин Снежко, както дъщеря ми кръсти супер сладурския снежен човек, който тя е напарвила за нас.
Благодаря ти.

23 януари, 2010

Лилави рози

Откакто се научих как се правят розите тип квилинг много ми харесва да ги правя. Това е каритчката, която се получи с тях.

22 януари, 2010

Лилаво цвете

Това е моята следваща картичка в лилаво.

Няма нищо особено в тази картичка. А и скеча си е добре познат и използван от мен много пъти.
Единственото по-различно е цветето, което е направено по този урок. Особени благодарности на chiges за това че показа този урок. Това е нейното прекрасно цвете и картичката, която тя е направила с него.

20 януари, 2010

Бебешка картичка отново

Няма никакви бебета около мен, но така се получи картичката. Не знам защо напоследък все на лилаво ме избива, така че това е първата лилава картичка. Имам още една направена и две в проекция. Моята работа стана "аз съм само цвят лила"

Първо мислех подложката под мечето да е кръгла, но изрязах 3 различин по размер кръга преди да преценя, че остава много празно около картинката и не ми харесва. Затова и направих подложка по контура на картинката. Картичката е малка половинката на А6 лист.

I will add this card in two challenges
1. Charisma Cardz Challenges! Challenge 2 - Anything new - This is my first card with my new Cuttlebug Embossing Folder SWISS DOTS.
2. Die cut Dreams Challenge blog Challenge #31 Recycle it - I use purple ribbon which gave me my friend. She take it from her package received from www.strawberrynet.com.

19 януари, 2010

Easel card

Easel card е тип картичка, на която предната част може да стои изправена спрямо основата. От известно време е много популярна в темата в бг-мама, където пиша. Затова и аз реших да се включа с една такава


Особени благодарности на Шуши, за подаръка, който стана основен елемент на тази картичка.
Как се прави тази картичмка можете да видите в този клип.
Можете да използвате и тази схема.
Тук можете да прочетете и обяснения как се прави.

18 януари, 2010

Две много щастливи деца

Пиша тази публикация, за да ви разкажа за две много щастливи деца - моите.
Откакто видя получената от мен картичка с катеричка моята дъщеря бе обзета от желание и тя да има такава. Тъй като беше и болна в началото на януари и обещах да помоля момичето, което я е правило да направи и на нея. Тя бе така мила и добра да направи картичка не само на дъщеря ми, но и на сина ми. Огромни благодарности на една мила фея.

Това са моите две доволни и щастливи дечурлига, всеки стиснал здраво новата си придобивка.
А това са картичките с катеричка и робот . Линковете са към оригиналните снимки на авторката. Не си позволих аз да направя снимки, защото на мен въобще не ми се получават снимките.
Ако досега не сте попадали в този блог на всяка цена разгледайте картичките в него. Мога да ви уверя, че там ще намерите приказни картички, създадени от вълшебните ръце на една млада фея.
Благодаря за радостта, която достави на децата ми.

09 януари, 2010

Картички от ръчна хартия

Така е озаглавила картичките, които прави младата дама от блога Irgal Handmade work. Авторката се казва Ирина и е дизайнер. Аз обаче искам да ви разкажа за нещата, които прави. А те са приказни.
Още през първата ми среща с ръчнонаправената хартия, която продават в Слънчоглед тя ме плени и омагьоса. Прииска ми се и аз да си направя. Даже открих разни формули за направата и в руските сайтове. Четох, ограмотявах се и накрая стигнах до извода, че това не е за моята уста лъжица.
Затова и попадайки на този блог бях възхитена, от това, което прави авторката му.


Това са само два образеца от хартията, която тя прави.
Освен това в блога и можете да видите лампи, обеци, свещници, кутики за бижута. Изключително красиви и оригинални неща.
А това е последната картичка, която тя е публикувала

Съчетанието между ръчно направената хартия, ръчно изрисуваните цветя и корнтури и листчето паус я прави така елегантна и изискана.
Тук можете да видите и останалите и картички.
Не пропускайте да разгледате блога на това талантливо момиче.

07 януари, 2010

Да се похваля

Днес така и не стигнах до правенето на картички, затова пък искам да се похваля с тези, които получих от момичетата, с които пишем заедно в една тема за картички в бг-мамма.
Супер сладурска картичка от Entity Of Light - Ble6tu4ka


Много красиви салфетки и картичка от Creative




Много елегантна картичка и чудесни фибички за щерката от angel_nel, която за съжаление още няма блог.




Лъскави сърчица и звездички, а също така и чудесна картичка от Арабела



Момичета благодаря ви от сърце за радостта, която ми доставихте с вашите картички и подаръци.
Обичам ви.

Имах чудесното намерение да изпратя по една картичка и малко дреболии на всички момичета от темата и от чата, но уви както добре знаете пътят към ада е постлан с добри намерения, та и аз така. Иска ми се да обещая, че ще реализирам плана си за 8-ми март или поне за първа пролет, но доколкото се познавам, по-добре да не давам такива обещания.

06 януари, 2010

Първата за 2010

Всичко ново е добре забравено старо. Вярна на тази максима направих тази първа за годината картичка по аналог на тия, които правих в началото на миналата година. Единственото ново нещо е цветето, с което се занимавах днес. Първо искам да благодаря на Шуши, за страхотните цветенца, които ми изпрати и които станаха основата за моята роза. Има какво още да се желае от нея, но все пак това ми е първият опит.


На втората снимка е въпросната роза, като това е най-добрият и вид, който докарах от 10 снимки.

I will add this card in 3 challenges
1. Charisma Cardz Challenges! Happy Birthday! Maybe it is too late for my card to be part of this challenge, but I will add it anyway.
2. Incy Wincy Designs Challenge 24 by 11th Jan Bling it.
3. Everybody-Art-Challenge Blog Challenge # 72 Favorite Color-Combo Pink and white cards are not so small part of my cards, so this is one very favorite color-combo for me.

03 януари, 2010

2009 в картички

 
Posted by Picasa


В блоговете на рускините попаднах на подобни колажи, нещо като равносметка на изминалата година в картички. Реших, че и аз искам да си направя и се получи това.
Това са 20 от моите картички направени през 2009г. Тези, които аз най-много си харесвам.

02 януари, 2010

Честита Нова Година!


Малко със закъснение, но от сърце пожелавам на всички, четящи в моят блог много здраве, щастие и късмет.
Благодаря ви за милите думи и се надявам на нови срещи през 2010г.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com