31 януари, 2010

Как да си направим букет от бели цветенца

Днес като рових из сайтовете попаднах на един много интересен сайт с идеи. Сайта се казва CraftStylish. В него могат да се намерят страшно много идеи в различни области като бродериа, направа на бижута, плетиво, шев, пачуърк, изделия от хартия и други.
Това, което искам аз да ви покажа днес е много красив букет от малки цветенца

Интересното в случая е, че този красив букет е направен от мъж. Това е господин Jeffery Rudell. Тук можете да прочетете неговата визитка. В същият линк има препратки и към доста други негови проекти с обяснения как можете да си направите съответното нещо.
Да се върнем към цветенцата. Това, което на мен ми хареса в тях е, че те много приличат по начин на правене на хартиените рози, които добиха популярност напоследък.
И тъй как се прави такова бяло цветенце. Разбира се вие можете да се го направите не бяло, а какъвто цвят искате.
1. Изрязва се кръг с диаметър 3 инча или 7,62 см.

2. Сгъвате кръга така, че да се получат 8 нагънати сектора и както е сгънат отрязвате отгоре, така че да се заобли и да стане като лист на цвете.

3. Разгъвате изрязаният кръг и се получава нещо като 4 сърца с общ център. От него отрязвате две листенца, така както е показано на картинката и залепяте двата края на цветето. Задържате, за да се залепи добре.

4. Вземате готовото залепено цветенце и вниматело прищипвате и прегъвате назад връхчето на всяко листенце. Прегъването е с осрата част към средата на цветето и трябва да стане по пунктирните линии показани на снимката.

Краищата на вече прегънатите листенца се обръщат назад и се получава

На вече готовото цветенце трябва да се сложи тичинка. За тичинки се използват телчета, които се подгъват малко в края и тоя подгънат край се облича с нещо като зелено тиксо.
Готовата тичинка се пъхва вътре в средата на цветето и частта от телчето, която се вижда също се увива с това зелено тиксо. Могат да бъдат снадени неколко телчета, в зависимост от това с каква дължина искаме да е стъблото на цветето. Подробно обяснение има тук
От особено значение е хартията, която се използва. Тази, която е използвана за направата на представения букет е прозрачна пергаментова бяла хартия.
Ако използвате луксозен пергамент, както го описват в сайта можете да получите един елегантен букет.
А ето това е видеоурок за направата на този букет.
Разказах за този букет, защото мисля, че цветята в него чудесно биха могли да се използват и за направата на картичка. Мисля да пробвам и ако се получи да покажа, какво е станало.

4 коментара:

Bonekta каза...

Спасибо за ссылку!:)

Dimitrana S. каза...

Изумена съм! Много са красиви :-D

Интересно ми е как бих аизглеждали в/върху картичка..

Поздрав, Деси :-)

Chiges каза...

Много време "отнесе" днес този сайт :). Наистина има какво ли не в него. Продължавай да споделяш откритията си.

Rosemary каза...

I love how you share pretty things you see out on blogs, that's so cool and opens us up to new places to see! Thank you!

Публикуване на коментар

 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com