22 ноември, 2016

Коледна картичка с елен

Днес явно е ден за писане в блога.
Като направих картичката със снежния човек реших, че трябва да направя една и за другото актуално предизвикателство в Картичкофурии. И то е
Картичкофурийско предизвикателство 317 "Картичка с природни материали", в което Кат ни кани да направим картички, в които сме изполвали листа, клони, жълъди, шишарки, сухи цветя и др., каквито съберете при своите разходки през тези есенни дни.
Това е моята картичка, в която съм използвала чудесните малки шишарчици, които ми подари Руми Борисова.

Много специален за мен е и еленът от тази картичка. Преди повече от година се влюбих в елена на сизикс, който беше изчерпан у нас, а от сайта ми не успях да си купя и от тогава все си мечтаех за него. Тази година като станаха популярни китайските шаблони се оказа, че братята китайци са направили доста прилична имитация на толкова желаният шаблон. Вече си имам елен и съм много доволна. Скоро ще го видите и в други мои картички.

Картичка със снежен човек

Имам си този снежен човек от меналата година и много си го харесвам.
Когато пуснахме със Силвето от Плама Арт Картичкофурийско предизвикателство 316 Снежни човеци реших, че обезатолено ще направя поне една картичка с него.
Ето това се получи:

Надявам се да съм ви вдъхновила, за да направите и вие картички със снежни човеци и да се включите в предизвикателството.

12 октомври, 2016

Първият ми бебешки албум

Признавам си, че имам няколко опита за направата на албуми, но това е моят първи бебешки албум.
Отдавна се каня да пробвам нещо такова, но чак след срещата и личната работилничка на Ади се осмелих.
Имах едно доста древно лепило Анита, на което долях 1 с.л. вода и пробвах. Оказа се, че като е по-течно се разбираме по-добре с него и така се хванах с този албум.
Албумът е малък с размер 22/11 см и побира 13 снимки 9/13. В него могат да бъдат събрани по 1 една снимка от всеки месец от първата годинка на едно момиченце, а също и снимка от рождения ден. Имах още идеи за добавяне, но засега реших да спра до тук.
За направата на албума съм използвала това уроче - https://www.youtube.com/watch?v=_SBzN0XgAbM.
И така Зиг-Заг албум за малка принцеса.

09 октомври, 2016

Две лилави картички

Лилавото е любимият ми цвят. Доказала съм го многократно с всички изработени до сега лилави картички.
Когато в размяната по повод Международният ден на майсторите на картички ми се падна Краси Иванова въобще не се замислих. Знам от нещата, които прави, че тя също много харесва лилаво. Както се разбрахме с нея на срещата има един основен цвят и това е лилаво, другият който съществува е тъмно лилаво.
Някак от самосебе си посегнах пак към лилавото и се получи тази картичка.

На срещата в Казанлък Силвето от ПламаАрт организира игра с предоставени от нея материали всеки, който желае да изработи картичка и да участва в томбола за доста съблазнителни награди. И пак при мен се получи лилава картичка.


Така че лилавото си остава основният цвят на нещата, които правя.

28 септември, 2016

Акварелни занимания - продължение

На нас с Милица ни хареса да се мацаме с акварелни бои и успяхме да натворим още малко.
Повече тя, понеже по и се отдава.
И така представям ви
Зимна нощ със снежен човек с тиган на главата:
Есенна картина с използване на различни техники:
Особено забележете таралежа долу в дясно.


Кон с руса грива, който се разхожда из един морски град.



И последно все още недовършено море с риби и медузи:

Покрай нея и аз не устоях и добавих още малко АТС за срещата.

Неуспешен опит да повторя нещо от предната серия доведе до нова:

И една малка серия с опит да създам имитация на стара дървена стена на морска къща. С използване на папка за релеф като печат, дистрес мастила и акварелни бои. Няколко морски възела и дистреснати изрязани елементи и това е "Морски спомен"

Извинявам се за лошите снимки, но реших да хвана последният влак за предизвикателство ММП:15 Акварел на Картишок. Надявам се да не нарушавам правилата на участие като включа и една 5 годишна участничка, която много държеше всички да видят творбите и.

25 септември, 2016

Акварелни занимания

Здравейте, днес реших да изтупам от нафталина позабравения си блог и да ви разкажа за вчеращният ни творчески ден с малката щерка.
Откакто в Картишок пуснаха своето предизвикателство ММП:15 Акварел реших, че ще се включа. У дома Милица е голяма любителка на рисуването с бои. Харесва и да рисува и е особено продуктивна. Колекцията и от картини нараства. Не я оставяме много често обаче, защото последиците след творенето и са доста. Последните дни е малко болна и когато в петък вечерта реши, че в събота ще рисува с бои реших, че сега е момента да се възползвам и аз. Това са моите АТС за Осмата Национална Картичкофурийска среща на 1 и 2 октомври в Казанлък. Направени са с водните бои на малката художничка и малко печати, изрязани елементи и горещ ембосинг за розите с печат, изработен от Мигито Петрова - http://migito.com/.

А това е картината на художничката. Бяха две, но другата претърпя инцидент при завършването, затова ви показвам само тази.

Честно казано не смея да кажа, че ще продължа много често да поддържам блога си, но ще се опитам да не го зарязвам за толкова дълго време.

И още нещо. Все още имате възможност да се включите в срещата. За повече информация прочетете тук:
Осма Национална Картичкофурийска - ПРОГРАМАТА
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com