09 април, 2009

Картичка с нарцис

Много се чудих дали да показвам тази картичка. Това е наивизъм в действие и както ми казаха, ако накарам 6 годишната ми дъщеря тя ще се справи по-добре. Най-вероятно е така, но все пак аз съм вложила време и усилия в тази картичка и колкото и да не прилича на нищо то нейното място е тук при направените от мен неща.

Основата е зелен картон. Отгоре подложката е парче от тапет.
Тапетите като цяло са нещо много подходящо за направата на картички. Те са с релефна структура на хартията и са оцветени в светли нюанси. Често се комбинация от няколко цвята и могат да служат за подложка под различни неща. Те са от хартия, която е без ацид и лигнин и могат да се използват в скрапбукинга. Важното при тях е, че не трябва да се лепят с много течно лепило. Най-добре със сухо или с двойно залепващо тиксо.
Цветето е направено по идеята на урок от блога за предизвикателства ITT, за който бях писала в тази публикация. За съжаление вместо три красиви нарциса при мен се получи това голямо и не особено красиво цвете. Освен, че цвета на хартията, която имам е прекалено ярък, но и самото цвете е по-голямо от истински нарцис.
Тичинката в средата е направена с квилинг техника. Надписа е печат. Добавих и панделка. Това е. Уви при мен рядко стават наистина красиви неща. В повечето случаи биват. Както ми каза някой, липсва ми въображение.

5 коментара:

Toni каза...

Иволина, стана ми много мъчно, като прочетох тази ти публикация. Кой, по дяволите, е могъл да ти каже, че ти липсва въображение?! Всеки от нас има въображение, а ти със сигурност имаш и въображение, и талант.
И между другото, абсолютно честно ти казвам, че цветето ми харесва много. Основата може би бих я направила малко по-ралична, но цветето е перфектно.
Моля те, не бъди толкова строга със себе си. Няколко пъти съм писала за това в блога си - Важно е да се чувстваме добре, да изпитваме наслада. Остави го крайният резултат - особено при картичките. Изпита ли удоволствие, докато правеше тази картичка? Ако да, това е напълно достатъчно :)

Lil каза...

Здрасти Иволинка :) Тони ме е изпреварила в рекацията си затова,което са ти казали.Пълна глупост.Ти си много талантлив човек и то с голямо въображение.Не се поддавай на такива негативизми :) Картичката е чудесна.Аз много обичам цветята и съм пристрастна :)Най-много ми харесва начина,по който са пречупени листенцета.Страхотна картичка си направила и трябва да се гордееш със себе си :)Усмивки :)
п.с.Още чакам адреса ти,вече съм подготвила подаръчето ти,дано ти хареса :)

Arabela каза...

Здравей Иви! Който и да ти е казал, че нямаш въображение със сигурност не е прав. Картичката ти е с толкова пролетно настроение и би била чудесен подарък за всеки, който очаква идващата пролет. И искам тук да изтъкна, колко много означават твоите публикации за мен( а и не само), как благодарение на теб набрах кураж да се занимавам с това, кето доскоро само наблюдавах отстрани и няма да е пресилено ако кажа, че ти ме вдъхнови да започна да се занимавам със скрапбукинга и кардмейкинга.
Благодаря ти от сърце!!!

Ivolina каза...

Момичета, благодаря ви. Вашите думи ме трогнаха. Добре, че сте вие.
Тони, винаги се намира някой, на когото не му пука, че с думи се убива по-добре, отколкото с камъни. И разбира се, че изпитвам удоволствие, иначе не бих се хванала да се занимавам.
Лили, писах ти. Арабела, щом си направила първата крачка нататък е лесно.

Lil каза...

Иволинка няма да падаш духом,защото ти си нашето вдъхновение :) Както виждам и Арабела като мен самата е започнала да прави картички благодарение на теб,нещата които правиш и информацията в блога ти :)
Усмихвай се и продължавай да твориш:)

Публикуване на коментар

 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com