11 април, 2013

Монохромни АТС

Това са моите монохромни АТС за априлската размяна във форум Картичкофурии.

Каня ви да се включите в нея ТУК



И понеже темата е Монохромно вдъхновение, то за мое вдъхновение послужиха прекрасните порцеланови съдове, произвеждани в град Гжел, Русия, които са украсени с много красиви мотиви в синята гама. Те бяха и в основата на темата за априлската АТС размяна.
Отдавна съм техен почитател и много ми се искаше да направя нещо, което да е в този стил. Даже когато ми хрумна идеята ходих и си купих квилинг лентички, за да изработя квилинг мотиви. Е да ама това си остана в сферата на неосъществените идеи.
Успях да изработя само тези АТС.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Освен различните цветенца и пеперудки между АТС-та има разлика и в направата на фона. На първото си е обикновен отпечатък на единственият фонов печат, който имам и който ще срещате често в моите АТС.
На 2, 3 и 4 основата е ембосната и после с една малка гумичка, която беше към един от комплектите ембосинг папки е мината отгоре с мастило. Много ми харесва как се получава.
На 5 и 6 съм използвала една интересна техника, която открих в блога, за който писах в предходната си публикация - Ink Stains    . Там Рони използва т.нар. Chalk Ink или нещо като сухи бои на прах, фонов печат и тампон за ембосинг. Аз обаче нямам такива тебеширени мастила и затова използвах настърган сух пастел. Опечатва се печата с мастилото за ембосинг и после внимателно с памуче потопено в тебеширеното мастило се оцветява отпечатаната картинка. Тъй като имам само два сини цвята сух пастел при мен разликата в цветовете не се получи така добре.
Тук можете да видите как се е получило в урока, който аз гледах.

Моите АТС ще отидат при записалите се в АТС размяната, без едно.
Каня Shme - Петя да си избере едно от моите сини гжелски АТС. Петя няма възможност да се включва в размените във форума, но аз искам да и подаря едно АТС, за да може и тя да си събере колекция от АТС картички.
Цял живот съм събирала разни неща, като се почне от картички и салфетки като дете и се стигне до дизайнерски хартии, според тия, които знаят колко имам и как не обичам да ги използвам, а само ги трупам. А според съпруга ми и деца колекционирам и затова 2 не ми били достатъчно и за увеличаване на колекцията съм си родила трето.
В момента съм АТС маниак. И като такъв искам да имам колкото се може повече. Тъй като те се придобиват чрез размяна, значи следва и аз да направя повече. Затова и не се учудвайте, когато в блога ми основно се говори за АТС напоследък.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com