28 ноември, 2009

Цветен скеч Sketchy Colors

Не знам дали коректно съм написала името на новият блог за предизвикателства Sketchy Colors.

Блогът е на четири норвежки, но ще се списва и на норвежки и на английски. Предизвикателствата ще бъдат всяка неделя в 9 сутринта тяхно време, като ще включват скечове, цветни комбинации и други неща.
Много ми харесва да следя работата на всеки нов блог за предизвикателства. Този вероятно ще бъде по-различен. Не знам дали сте попадали на блогове на норвежки, но техните неща наистина са изключително красиви.
Ако желаете можете да посетите блога на Мариане една от дизайнерките на новият блог, за да се насладите на прекрасните картички и кутийки, които тя прави
Mariannes papirverden
В новият блог ще има и blog candy. Можете да се запишете за участие като влезете през линка в началото. А ако станете последовател можете да участвате и в раздаването на още една награда.


Има още малко време да се включите.

22 ноември, 2009

Никога не е късно да научиш нещо ново!

От 7 до 20 декември Ирина Лакото организира БЕЗПЛАТЕН онлайн курс по основите на правенето на картички в своя Paper Club Ирины Лакото.

Целта на курса е да се научите на основните техники при работа с хартия, като правите картички.
От този курс вие ще научите
*как да изберете "правилния" картон и "правилната" хартия за вашите бъдещи шедьоври;
*какви инструменти са ви необходими като начало;
*как да създадете собствена "материална база" за творчество;
*как да изберете "правилното" лепило и как да го използвате при работа с различните материали;
*как да направите работата си безупречна от гледна точка на качеството на нейното техническо изпълнения;
*как да се ориентирате в изобилието от материали и да не купувате нищо излишно;

От 7 до 20 декември ще има 12 занятия в аудио- и видео-формата.
По време на курса ще работи форум за участниците.
За записалите се до 5 декември, участието е безплатно. След това по курса ще бъде направена електронна книга, която ще се продава.

Темите на курса са

1. За кого правим това?

2. Базов комплект.

3. Как да лепим?

4. Да започнем с белият лист.

5. Разни, разнообразни...

6. Разни, разнообразни..., Част 2

7. Внимание към детайлите.

8. Помощ от чужбина!

9. Арсеналът на художника.

10. Аз мога всичко сама!

11. До къде е стигнала техниката!

12. За творчеството и вдъхновението.


За да се запишете на този курс трябва

1. Да се регистрирате на сайта.

2. Да сложите линк към този курс поне на едно място в инет пространството.

3. Да напишете коментар, с който заявявате своето участие и давате линк, където сте писали за курса. Заявки се приемат до 5 декември, включително.

4. Да се абонирате към съобщенията на сайта на Ирина Лакото от където ще получите по-нататъшни инструкции.

Като прочетох това и реших, че обезателно ще се включа. Още при най-първите ми стъпки в правенето на картички попаднах на нещата на Ирина Лакото и останах възхитена от картичките, които тя правеше. В първата ми папка в компютъра, където събирам харесали ми картички са всичките онези, които видях тогава. Тя беше нещо като учител за мен в него момент.
От друга страна считам моя руски за по-добър от моя английски. Това, което ме притеснява е дали ще успявам да правя всекидневните задания, които ще дават. Времето ми в повечето случаи е ограничено.
Курса ще се провежда вечер след 18ч московско време, което е 19 ч нашо.

Blog candy 253/09


Наградата е в блога KC242 Design Team .
Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук. Добре би било и да сте последовател на блога.
Наградита са 4.
Жребият ще е на 10.12.

Blog candy 252/09

Наградата е в блога The Crafty Cuttings of Wiccababe .

Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук. Добре би било и да сте последовател на блога.
Жребият ще е на 30.11.

21 ноември, 2009

Blog candy 250/09

Наградата е в блога Marley's Scrapcards.

Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук
Жребият ще е на 1.12.

18 ноември, 2009

Кръгла коледна картичка The Pink Elephant #41

Днес видях прекрасните картички наChiges и не устоях на изкушението. Това е моята първа кръгла коледна картичка.

Основата е зелен акварелен картон. За шаблон съм използвала един етикет от дреха, който грижливо си прибрах преди време. Подложката е опаковъчна хартия. Дядо Коледа е от салфетка. Снежинките са от една коледна играчка със снежинки, която ми беше попаднала и я взех точно, за да и взема снежинките. Опитах да сложа ръб от глитер. Златна панделка и вързанка. Картичката е малка 8-9см в диаметър.
Тази картичка мисля да я включа в предизвикателството на The Pink Elephant # 41, което тази седмица е кръгла картичка по този скеч

Сега видях, че има малко разминаване между моята картичка и скеча, но все пак се надявам да бъде приета.
Освен към това предизвикателство ще добавя тази картичка и към предизвикателствата на Charisma Cardz Challenge #45...MERRY AND BRIGHT... , което е Весела и бляскава Коледа и на Tuesday Taggers red, gold and green или зелено, златно и червено.

This is my card for 3 challenges
1. The Pink Elephant # 41 Sketch challenge.
2. Charisma Cardz Challenge #45...MERRY AND BRIGHT...
3. Tuesday Taggers red, gold and green
I hope my card is suitable for all 3 challenges.
If you would like to read my post you could do it using Google translate. There is a link on the right sidebar.

17 ноември, 2009

Картичка и панделки от Южна Африка

Днес тъй като даже не успях да си извадя хартиите искам да ви покажа каква картичка и панделки получих от Leane от Южна Африка. Не знам как точно се произнася името и и затова го написах както е на латиница.
Leane е много мила дама от групата в yahoo, за която вече съм писала. Аз се включих в една размяна на панделки и получих това


Картичката съдържа елемент направен в техниката сух ембосинг и медалион в техниката Teabagfolding. Панделките са добре съчетани за Хелуин, защото точно по него време ги получих.
Моята картичка и панделки отпътуваха за Америка, но така и не знам дали са пристигнали.

16 ноември, 2009

Коледа в златно и червено 365 Cards Day 261 - Card Recipe

Здравейте отново след 15 дневно прекъсване. Оказа се, че да нямаш нет не е толкова страшно и че спокойно може да се живее без него. След третия ден спира да ми липсва. Същото се отнася и за картичките. Е все пак реших да направя още няколко. Коледа иде и все ще има на кого да ги дам.
Днешната картичка е нещо като продължание на последната ми за октомври, която така и не успях да покажа преди да замина, но ще я покажа тук, когато я открия. Прибрах я някъде и сега не я намирам.
За да направя тази, която ви показвам сега се възползвах от предизвикателството на моя любим блог за предизвикателства 365 Cards Day 261 - Card Recipe. Изискването е, да се следва рецептата за картичката, която днес е
1. Картичката да е 4х4 инча или 10,5х10,5см
2. да е червена на цвят
3. да има една панделка
4. да има снежинка

Това е моята картичка.
Използвах готов стикер снежинка, точиците направих на ръка, панделки и готов стикер с текст.

This is my card for 365 Cards Day 261 - Card Recipe challenge.

02 ноември, 2009

Ден за раздаване на подаръци

До 24ч на 1 ноември беше крайният срок за записване в моята награда. Е сега вече е момента първо да благодаря за любезните думи на всички, които се записаха и да кажа кой е победителя.
След неколкократни борби с random.org  и опити да пренеса картинката от резулата тук, за съжаление неуспешни, отново опрях до съпруга ми. Както и предният път го използвах като генератор на случайни числа и неговият избор от 1 до 12 беше 8.
8 е Нети

Нети каза...

Хейй, честито! Как съм пропуснала да видя по-рано, направо незнам, но ти желая много вдъхновение! Продължавай все така да радваш всички, които следят блога ти, с ценните си публикации!
Сряда, 2009, Октомври 28 0:16

Нети моля те да се свържеш с мен на имейл desita.vr@gmail.com или на скайп desita_vr Отново благодаря на всички за участието.

01 ноември, 2009

Една година блог и Blog Candy

Днес става една година откакто започнах да пиша в този блог. С различна интензивност и с периоди на спиране за тази година аз написах 485 публикации. Което не е никак малко според мен.
Бих искала да бяха повече, но това е.
По повод на моята първа годинка в блог пространството и по повод Димитровден на който празнуват двама много скъпи за мен хора - баща ми и дядо ми искам да ви почерпя виртуално

Тези красиви хартиени сладкиши не са мое дело. Намерих картинката в нета.
Иска ми се да пусна и награда по случай празника на блога ми, но с две болни деца у дома въобще не ми е до това в момента. Все пак награда ще има, но ще бъде тайна. А е тайна защото просто няма как да вадя, приготвям и снимам сега.
 
Моля всички желаещи да участват в моето Blog Candy да се запишат в тази публикация.
Ако не сте последовател на блога ми бихте могли да станете такъв. Бих оценила и ако напишете за моята награда в блога си, ако имате такъв.
Крайният срок е 1 ноември.


Поглеждайте и за нови публикации, които ще бъдат под тази. Само дано да ми остане време за тях.
Е не можах да го излъжа да ми публикува поста все едно че днес е 1,11 и да го остави най-отгоре за тогава. Ако някой знае как се прави това, моля да каже.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com