14 април, 2009

365 Cards day 45

Това е новата ми картичка по предизвикателството на 365 Cards. Днес предизвикателството е Tri-Fold card. Това е тройно сгъната или по-скоро тройно разгъваща се картичка. Признавам си, че отначало като го прочетох не разбрах за какво точно става въпрос, но после видях картичките направени от Gloria Stengel в блога Scraps of live и се сетих, че преди много време се канех да правя подобна картичка и някъде из кутиите ми се търкаля парче сгънат зелен картон, който си чака момента да стане на картичка.
Така че в крайна сметка се получи това.И тъй основата е зелен картон. Бакграунда е от салфетка, която е залепена на хартия. Аз нямам пънч, която да реже т.нар скалопед кръгове, т.е. такива на фестончета, така че зеленото фестонче е направено като са изрязани малки яйца с пънч за яйца и са залепени едно до друго, като от едната страна залепих бяло кръгче, а от другата зелено. Отне ми безкрайно много време да измисля какво да сложа в средата на това бяло кръгче. Накрая в употреба влязоха цветята, които ми подари едно момиче от бг-мамма. И тъй като цветята стояха някак голо добавих и тънък розов контур с акварелен молив. Отвътре сложих бяла хартия с заоблени краища и две зелени завъртулки с печат. Картичката се завързва с бледорозова панделка от органза.
Лошото при мен, е че направата не една картичка ми отнема безкрайно много време. Голямо мислене на варианти и в крайна сметка за тази конкретна картичка отидоха 3 часа. Което е абсолютна глупост, защото заради нея пострадаха доста от нещата, които обикновено правя през деня. Не знам какво бих могла да направя, за да работя по-бързо.

Here it is my card for 365 Cards 45 day. Tri-Fold card.
If you want to reed my post please use google translate. There is a link on my sidebar. Thank you.

14 коментара:

Lil каза...

Деси тази картичка е уникална,а направата й е толкова прецизна,че направо не мога да си представя как си изрязала и залепила всичко толкова точно.Поздравления.Много ми харесва :)
Не е глупаво да направиш такава красота,но в крайна сметка всеки си има приоритети.Аз си чертая скечове сама,подготвям си материалите за 4-5 картички напред и после правенето ми е по-лесно :)
Усмивки :)

Vicky каза...

Love this! The colors are so fresh and springy - gorgeous!

~amy~ каза...

gorgeous! Great job!

Kim каза...

Beautiful! This just shouts spring!

Natusik каза...

Молодец, Иволина, хорошенькая и нежная открытка у тебя вышла! Я вообще с удовольствием посмотрела твои последние работы на форуме РР, ты редко выставляешь свои работы, но метко и очень ярко).

Анонимен каза...

Your Tri-fold is wonderful, so pretty the papers are wonderful, and so is the flower, thanks for sharing, love it

Mila каза...

Страхотна се е получила картичката, ако не беше казала, че шарената хартия всъщност е салфетка, не бих се сетила. Благодаря ти-това ми дава идея и аз да използвам елементи от салфетки за страничките!

Fi каза...

Great Tri-fold card - love your pretty papers and the flower just sets it all off.
Hugs
Fi

Jacilynn каза...

Gorgeous CArd! I love the trifold. So beautiful. Thanks fro stopping by my blog

Maz каза...

I love the colours you have used for this, great card
maz

Jana каза...

Your card is beautiful. I love the papers you used.

Pam каза...

Very pretty!

Lois Goblinf каза...

Can't believe you only took 3 hours to do this one! It's lovely, especially with the scallops all being separate circles. Can't believe you think you're slow either! It sometimes takes me that long to work out what paper to use!!!

Rosemary каза...

I absolutely adore the color combinations and papers that you use. You do beautiful cards, I have enjoyed looking at them very much.

Публикуване на коментар

 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com