11 април, 2013

Монохромни АТС

Това са моите монохромни АТС за априлската размяна във форум Картичкофурии.

Каня ви да се включите в нея ТУК



И понеже темата е Монохромно вдъхновение, то за мое вдъхновение послужиха прекрасните порцеланови съдове, произвеждани в град Гжел, Русия, които са украсени с много красиви мотиви в синята гама. Те бяха и в основата на темата за априлската АТС размяна.
Отдавна съм техен почитател и много ми се искаше да направя нещо, което да е в този стил. Даже когато ми хрумна идеята ходих и си купих квилинг лентички, за да изработя квилинг мотиви. Е да ама това си остана в сферата на неосъществените идеи.
Успях да изработя само тези АТС.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Освен различните цветенца и пеперудки между АТС-та има разлика и в направата на фона. На първото си е обикновен отпечатък на единственият фонов печат, който имам и който ще срещате често в моите АТС.
На 2, 3 и 4 основата е ембосната и после с една малка гумичка, която беше към един от комплектите ембосинг папки е мината отгоре с мастило. Много ми харесва как се получава.
На 5 и 6 съм използвала една интересна техника, която открих в блога, за който писах в предходната си публикация - Ink Stains    . Там Рони използва т.нар. Chalk Ink или нещо като сухи бои на прах, фонов печат и тампон за ембосинг. Аз обаче нямам такива тебеширени мастила и затова използвах настърган сух пастел. Опечатва се печата с мастилото за ембосинг и после внимателно с памуче потопено в тебеширеното мастило се оцветява отпечатаната картинка. Тъй като имам само два сини цвята сух пастел при мен разликата в цветовете не се получи така добре.
Тук можете да видите как се е получило в урока, който аз гледах.

Моите АТС ще отидат при записалите се в АТС размяната, без едно.
Каня Shme - Петя да си избере едно от моите сини гжелски АТС. Петя няма възможност да се включва в размените във форума, но аз искам да и подаря едно АТС, за да може и тя да си събере колекция от АТС картички.
Цял живот съм събирала разни неща, като се почне от картички и салфетки като дете и се стигне до дизайнерски хартии, според тия, които знаят колко имам и как не обичам да ги използвам, а само ги трупам. А според съпруга ми и деца колекционирам и затова 2 не ми били достатъчно и за увеличаване на колекцията съм си родила трето.
В момента съм АТС маниак. И като такъв искам да имам колкото се може повече. Тъй като те се придобиват чрез размяна, значи следва и аз да направя повече. Затова и не се учудвайте, когато в блога ми основно се говори за АТС напоследък.

7 коментара:

Kati каза...

Деси, много добре те разбирам на тема АТЦ :). Ще последват монохромни и от мен, може би не в синьо, а в нещо слънчогледово... :) че напоследък съм основно на таква вълна...Твоите сини много ми харесаха, и ако шМи не поиска точно тази, аз искам това с голямата роза...

bejko каза...

Твоите са много хубави ,а Катето излезе с едни гърди напред в избора,но аз пък си заплювам това от предпоследната снимка:)

Irina Kirqkova каза...

Еха,много са готини!Първото ме впечатли най-много!Браво,Деси!

Te4eto каза...

Деси, много са хубави! Колко техники самооо! Някой ден като ми остане повечко свободно време ще се върна тук да се запозная по-подробно с тях.
Всъщност това е едно от нещата заради които ми хареса АТС -стването. Пробваш някоя техника на малка мостричка... и АТС-то готово.
Хаха и ей тъй колкото да се "заям" - тези дето още не са се записали във форума накъде са се разбързали с избора, а?

Being shMe каза...

Охх, Деска, много ти благодаря. Приеми искрени извинения, че чак сега идвам със закъснение на гостито, още повече при изричната ти мила покана... Толкова са хубави тези сините бижута по-горе, че ги гледам и преглеждам за стотен път сигурно иии не мога да ти кажа кое най- ми харесва. Може би 5. или 2. малко повече се закачат с мен, но наистина при това великолепие ми поставяш трудна задача особено при голямата ми лакомия за красота. :) Обещавам да стана по-активна скоро в производството на хубави неща, игри и размени. Още веднъж ти благодаря от сърце за милия жест. :)ххх

Janiel/ janny каза...

WOW Beautiful artwork!!! Love the colors you have used!!
hugs, Janiel

Ivolina каза...

5-тото АТС на практика е първото направено и докато го правех точно него си мислех, че ми се иска точно него да си избреш Shme.Така че то е за теб и при първа възможност ще отпътува към теб.
Извинявам се на bejko. Избери си някое от другите, моля.

Публикуване на коментар

 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com