28 септември, 2016

Акварелни занимания - продължение

На нас с Милица ни хареса да се мацаме с акварелни бои и успяхме да натворим още малко.
Повече тя, понеже по и се отдава.
И така представям ви
Зимна нощ със снежен човек с тиган на главата:
Есенна картина с използване на различни техники:
Особено забележете таралежа долу в дясно.


Кон с руса грива, който се разхожда из един морски град.



И последно все още недовършено море с риби и медузи:

Покрай нея и аз не устоях и добавих още малко АТС за срещата.

Неуспешен опит да повторя нещо от предната серия доведе до нова:

И една малка серия с опит да създам имитация на стара дървена стена на морска къща. С използване на папка за релеф като печат, дистрес мастила и акварелни бои. Няколко морски възела и дистреснати изрязани елементи и това е "Морски спомен"

Извинявам се за лошите снимки, но реших да хвана последният влак за предизвикателство ММП:15 Акварел на Картишок. Надявам се да не нарушавам правилата на участие като включа и една 5 годишна участничка, която много държеше всички да видят творбите и.

25 септември, 2016

Акварелни занимания

Здравейте, днес реших да изтупам от нафталина позабравения си блог и да ви разкажа за вчеращният ни творчески ден с малката щерка.
Откакто в Картишок пуснаха своето предизвикателство ММП:15 Акварел реших, че ще се включа. У дома Милица е голяма любителка на рисуването с бои. Харесва и да рисува и е особено продуктивна. Колекцията и от картини нараства. Не я оставяме много често обаче, защото последиците след творенето и са доста. Последните дни е малко болна и когато в петък вечерта реши, че в събота ще рисува с бои реших, че сега е момента да се възползвам и аз. Това са моите АТС за Осмата Национална Картичкофурийска среща на 1 и 2 октомври в Казанлък. Направени са с водните бои на малката художничка и малко печати, изрязани елементи и горещ ембосинг за розите с печат, изработен от Мигито Петрова - http://migito.com/.

А това е картината на художничката. Бяха две, но другата претърпя инцидент при завършването, затова ви показвам само тази.

Честно казано не смея да кажа, че ще продължа много често да поддържам блога си, но ще се опитам да не го зарязвам за толкова дълго време.

И още нещо. Все още имате възможност да се включите в срещата. За повече информация прочетете тук:
Осма Национална Картичкофурийска - ПРОГРАМАТА
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com