30 април, 2009

Една картичка 4 предизвикателства

Днес реших да си направя саксийка с цветя, като тези които в момента са популярни в повечето блогове. И понеже при мен трябва да бъде трудно, за да се получи тя трябваше да е свързана с някое предизвикателство. След разглеждане на блоговете с предизвикателства, открих че ако е направя в подходящите цветове и елементи, то тя би могла да се свърже с 4 предизвикателства.
Ето това е картичката



Използваните материали са два цвята син картон, бял картон, зелена хартия, бял картон, дантелка. Моите любими квилингови цветя поради липса на достатъчно големи други цветя.
А сега предизвикателставата
1. Цветовете зелено и синьо за A Spoon Full of sugar
2. Картичка с интересна форма за Secret Crafter Saturday Challenge
3. Картичка с много цветя за Order of the Opus Gluei
4. И не на последно място по днешното предизвикателство на любимият ми 365 Cards, Което днес е 'Leaf' it up to me!, т.е. да се използват листа в картичката.
Надявам се, че дизайнерките екипи на съответните блогове ще приемат моята картичка, като отговаряще на техните изисквания.
===================================
One card 4 challenges
Today I made one card for 4 challenge blogs.
1. A Spoon Full of sugar Blue and Green color challenge.
2. Secret Crafter Saturday Challenge SHAPED CARDS
3. Order of the Opus Gluei Use flowers week.
4. 365 Cards 'Leaf' it up to me! Put a leaf day challenge.
I really hope my card is suitable for all 4 challenges.

28 април, 2009

Art Pieces 18 challenge

Като рових из нета попаднах на един блог в който дават предизвикателства за направата на АТС картички по зададена тема. Блогът се нарича Art Pieces A weekly ATC challenge blog и днес бе зададено тяхното АТС предизвикателство картичка в стил Ретро. Не знам колко ретро е моята, но се получи това


Снимките са със светкавица и без. Като на тази със светкавицата цветовете са по-близо до реалните.
Използвала съм същият зелен картон с мраморен ефект, печати със златен тампон, салфетка, кояго срязах на две и цялата намазах със златния тампон, за да стане и тя като старо злато и готова картинка.
This is my card for Art Pieces A weekly ATC challenge blog #18 challenge. I hope my card is suitable for the challenge task.

365 Cards day 59

Днес, тъй като децата са вече по-добре реших все пак да направя нещо. Тъй като ми харесват предизвикателствата на 365 Cards първата картичка е по тяхното 59 предизвикателство. А то е да е картичка с думите Липсваш ми или I miss you.

Използвах зелен картон със сиви ефекти, готова картинка панделка и златен маркер.
Картичката е малка АТС формат.
This is my card for 365 Cards Day 59 challenge.

27 април, 2009

Една отдавна направена картичка

Тъй като с болестите на децата не съм правила нищо вече 10-на дни искам да ви покажа една картичка правена преди време и изпратена на една дама в Холандия. Така и не знам получила ли я е.


При направта на картичката съм използвала тъй наречената Tea bag folding техника.
Тъй като нямах оригинални хартии аз използвах малки парченца с еднаква картинка изрязани от хартия за опаковане на подаръци. Оказа се, че те не са еднакви по размер и заради тази разлика не можаха да се напаснат напълно. Получиха се малки луфтове между отделните елементи.

А това е картичка направена от моята 6 годишна дъщеря, която тя особено държеше да покажа в блога си. Мога да кажа само, че има желание детето.

26 април, 2009

Цветно предизвикателство - 6

Отново е денят за цветно предизвикателство в блога, който следя - Color Create.
Цветовете тази седмица са Оранжево, Зелено и Кафяво. Картинката, по която трябва да са цветовете е следната

Допълнително изискване тази седмица е картичката да e мъжка, т.е. да може да се използва като подарък за мъж.
Честно казано на мен точно тези цветове не ми се вързват с мъжка картичка но можете да видите ето тази:

Това е картичка направена от CHRIS от Setching stamper. Тя е моят избор от картичките на Дизайнерския екип, за да покажа как могат да се използват цветовете.
This is not my card. It is made from CHRIS Setching stamper

Blog Candy 223/09


Наградата е в блога NeverEnoughRubberStamps.
Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук
Ако станете последовател на блога и се запишете за получаване на имейл с нови публикации имате допълнителен шанс.
Жребият ще е на 30.4.

25 април, 2009

Спечелени награди

Редовните ми четатели виждат на колко много места се записвам с надеждата да спечеля някоя от съблазнителните награди, котио се предлагат в блогер пространството.
Тук искам да напиша нещата които спечелих през последните месец и нещо.
1. Това е сертификат за 20 канадски долара от сайта Fred She said Digital Designs and Papercrafting Goodness. Това е блог на една много талантлива жена, която създава прекрасни картички като тази.

Освен блога тя има и магазин за дигитални материални за картички, като хартии, картинки, цветя, които могат да бъдат разпечатани и използвани. Магазина се казва Fred She said design ... The store.... Линк към магазина има и на сайдбара отстрани. Още не съм си ползвала сертификата, защото Трейси написа, че скоро ще има листи с пеперуди и аз искам да си запазя правото за тях.
2. Втората ми награта е от Стеф Any Shade of green. Тя обновяваше стаята си за хоби занимания и затова пусна няколко неща като блог канди. Аз спечелих комплект за писма

Комплекта е много сладък, но е по-скоро детски и за това го подарих на дъщеря ми, която е много доволна.
3. Третата ми награда е от Рут Tip Top Toppers Things. Тук спечелих съпътстващата награда отпечатани различни картинки. Рут беше така добра да ми прати и доста други неща, освен картинките.
4. И последната ми награда е от вчера. Тя е от блога Whistling Crafter. Собственикът на блога е мъж, който прави картички и работи в център за работа с деца. Това което печеля е печати и руб онс, това е нещо като ваденки, а също и едногодишно членство в някакъв сайт с дигитални печати и елементи. За съжаление, въпреки че пише в блога си Грег все още не се е свързал с мен. Искрено се надявам, че ще получа тази награда.
За съжаление имам и две потънали в пощенските дебри, които така и не дойдоха до мен.

24 април, 2009

Петъчен скеч № 49

Петък е денят, в който в любимият ми блог за скечове Friday Sketchers показват новият скеч №49.
Този път скечът изглежда така

Предложен е от Murielle (Mumur) от Франция.
Наградата е чек за 20 евро от френски онлайн магазин "Cartoscrap".

От показаните картички на дизайнерският екип харесах тази

Направена е от Claudia
It is not my work. This card is made from Claudia Friday Sketchers DT member.

22 април, 2009

Онлайн магазин и списание с идеи

Сигурно много от вас са попадали на сайта . Това е английски онлайн магазин за материали и инструменти за направа на картички. Има много и най-различни неща. Непрекъснато има промоция на нещо и имат доставка и до България.
По интересното в случая е онлайн списанието с идеи за направа на картички. Не можах да разбера колко често излиза, но пък има опция да се запишете за получаването му с вашият имейл и тогава при излизането му ще можете да си го свалите. Всеки брой се състои от 10-15 отделни листа с показана картичка и описание как да се направи, какви техники и материали са използвани. Тук можете да видите излезлите до момента 49 броя. За да отворите тези страници с указания ви е необходим Adobe Reader. На страницата от линка, който дадох по-горе можете да си свалите 5 версия на тази програма.
Това е най-новият 49 брой на списанието.

Страничките се свалят бързо и има доста интересни идеи, които могат да се използват.
Съществуват и разни отстъпки за тези, които се запишат за хартиеният вариант на списанието.
Все пак и този, които може да бъде свален онлайн е доста интересен и полезен. Препоръчвам ви да разгледате.

21 април, 2009

Здравейте отново

След два дни гости при моите родители се прибрахме и отново съм на линия. За съжаление въобще не ми е до картички. Малкият е болен от първия празничен ден с висока температура, сополи, кашлица и въобще всички екстри. За това и не вярвам да има нещо направено от мен тази седмица. Стискайте палци по-скоро да оздравява момченцето ми и да ми остава повече време за хобито ми и за блога.

17 април, 2009

Весело посрещане на Великден


Весело посрещане на Великден.
Блога ще се обновява отново след 20.април.

365 Cards day 48

Презвикателството днес в блога 365 Cards Day 48 картичка с биговани линии. Не знам как да го обясня по-точно. Да се получи релефен ефект та картичката като си използват изпъкнали линии. Това е моята картичка за деня.


Снимах и със светкавица и без. И двата варианта не отговарят на точните цветове, за съжаление.
Използваните материали са цветен картон, цветна хартия, върху която съм направила фигурки от малки дупчици. Дупчиците си ги правих като използвах една салфетка за шаблон. След това направих прегънатите линии, а след това във всяко ромбче отпечатах по едно цвете с изсъхващия вече златен тампон. Направих единичен възел на панделката. Цветето е от готов лист с цветя и въпреки, че много не се вижда е с 3Д ефект.
Понеже картичката е по-проста като изпълнение и модел този път само 2 часа.
This is my card for 365 Cards Day 48 challenge. Scoring lines.

16 април, 2009

365 Cards day 47

Предизвикателството днес е Pop up card или картичка с 3Д ефект. Показаната в блога 365 Cards се нарича Free standing pop up card и е направена от Amy. В блога и можете да я разгледате по-подробно. Аз жобаче реших, че искам да правя нещо по различно и след като ми отговориха, че може да е всякакъв вид Поп ъп картичка направих това



Моля не ме съдете строго. Това е моята първа POP UP картичка. Тъй като нямам принтер нямах възможност да се възползвам от готовата схема, която намерих тук и сама си определях размерите и местоположението на елементите.
Розов картон в два цвята. Отпред готова картинка, златен маркер, хартия за подаръци, панделка. Вътре бяла принтерна хартия, изрязана в кръг и нарязани краищата с пънч, тортата направена по идеята от нета, цветето също по видеоурок от нета от опаковъчна хартия. Малките цветенца изрязани с пънч. Тъй като с тази картичка подобрих собственият рекорд от 3 часа на 4 и трябваше да си махам боклуците от масата, за да можем да вечеряме толкова успях само с украсата.
Снимките за съжаление са много лоши, но като снимам вечер и с падаща батерия, така става.
It is my first Pop up card at all and I made it for 365 Cards 47 day. Pop Up Card challenge.
If you would like to read my post, please use Google translate using a link on the sidebar. Thank you.

15 април, 2009

365 Cards day 46

Днес предизвикателството в 365 Cards e Matchbook Card. Това е картичка, приличаща на хартиените кибрити. Не знам дали са се продавали в България, но татко имаше такива кибрити донесени от Русия навремето. Аз първо се разтърсих в нета да вида как изглежда подобна картичка, но после Kristie от дизайнерският екип пусна линк как е направила нейната. Можете да я видите в блога и The Kristie Seassons В същата публикация можете да намерите и описание на предимствата на дъската за биговане Scor-it, която е наградата на това седмично предизвикателство.
А ето това е моята картичка.



Основата е тъмночервен картон, който е доста по-плътен от обикновения, който ползвам. Изборът му беше грешка, защото той не иска да се сгъва и се противи на всякакви манипулации. Използвала съм още пънч за ъгъл, печат цвете с 5 цвята мастила, акварелни моливи за стъблата, червена панделка от органза и бял ширит. Цветовете са много по-ярки и наситени, а не така мътни като на снимките. От моя фотоапарат толкова.
Картичката е доста семпла и въпреки това времето за направата и е същото като вчера.
My card for 365 Cards Day 46 Matchbook card.
If you want to read my description you can do it using Google translate. There is a link on my side bar. Thank you.

14 април, 2009

365 Cards day 45

Това е новата ми картичка по предизвикателството на 365 Cards. Днес предизвикателството е Tri-Fold card. Това е тройно сгъната или по-скоро тройно разгъваща се картичка. Признавам си, че отначало като го прочетох не разбрах за какво точно става въпрос, но после видях картичките направени от Gloria Stengel в блога Scraps of live и се сетих, че преди много време се канех да правя подобна картичка и някъде из кутиите ми се търкаля парче сгънат зелен картон, който си чака момента да стане на картичка.
Така че в крайна сметка се получи това.



И тъй основата е зелен картон. Бакграунда е от салфетка, която е залепена на хартия. Аз нямам пънч, която да реже т.нар скалопед кръгове, т.е. такива на фестончета, така че зеленото фестонче е направено като са изрязани малки яйца с пънч за яйца и са залепени едно до друго, като от едната страна залепих бяло кръгче, а от другата зелено. Отне ми безкрайно много време да измисля какво да сложа в средата на това бяло кръгче. Накрая в употреба влязоха цветята, които ми подари едно момиче от бг-мамма. И тъй като цветята стояха някак голо добавих и тънък розов контур с акварелен молив. Отвътре сложих бяла хартия с заоблени краища и две зелени завъртулки с печат. Картичката се завързва с бледорозова панделка от органза.
Лошото при мен, е че направата не една картичка ми отнема безкрайно много време. Голямо мислене на варианти и в крайна сметка за тази конкретна картичка отидоха 3 часа. Което е абсолютна глупост, защото заради нея пострадаха доста от нещата, които обикновено правя през деня. Не знам какво бих могла да направя, за да работя по-бързо.

Here it is my card for 365 Cards 45 day. Tri-Fold card.
If you want to reed my post please use google translate. There is a link on my sidebar. Thank you.

Blog Candy 211/09


Наградата е в блога Doing Life.
Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук
Жребият ще е на 8.6.

13 април, 2009

Картичка по 365 Cards Day 44 предизвикателство

Днес предизвикателството е да се направи картичка плик за пари Money Card Holder. Тъй като аз вчера вече направих картичка, в която да се слагат пари, то днес ми беше трудно да измисля какво да правя.
Докато търсех вчера как да направя картичката за подарък попаднах на този видеоурок. В него е показано как може да се направи картичка с джоб за пари или подарък от плик. Урока е на JoAnn McKenzie, а блогът и е Emerald City Elegance.
Направих плика, както е показано и после се оказа, че нищо не ми хрумва, как да го украся.
В крайна сметка се получи това. Доста семпло и разбира се далеко от първоначалната ми идея.



Използваните неща са седефен плик, двулицева хартия, стикер сърце и малко ширити.
Цветето е направено по мастер клас от форума Ручная работа. Ето на тази страница е мастер класа. Огромни благодарности на Bonekta.
This is my card for 365 Cards 44 day challenge. Money gift holder.

12 април, 2009

Цветница

Честит празник на всички, които празнуват днес. Да ви е живо името, да сте живи и здрави и много цветно настроение ви пожелавам.
Днес и моето цветенце Детелинка има имен ден.

По тоя повод и тъй като вече имам над 25 хиляди посещения искам да направя малък подарък на някого. За това заповядайте утре в блога ми.
Ще има Блог канди.

Картичка по 365 Cards Day 43 предизвикателство

Реших, че ще се опитам да следвам предизвикателствата на 365 Cards в рамките поне на една седмица. Не знам дали ще успея, защото не всеки ден ми се правят картички, а и не всеки ден имам възможност, но все пак ще опитам. След края на седмицата ще има награда. Уред Scor-it. Това е нещо като дъска с линии, за да се прави с тях биговане за по-лесно сгъване. В момента аз ползвам за тази цел тримера си, който няма ножче за биговане, но аз си служа с една линия. Какво да се прави сиромах човек жив дявол.
Така че ще се пробвам в играта за тази дъска.
Днес предизвикателството е да се направи картичка с джоб за подарък. Тъй като у нас практиката е подаръците в пари, то на мен ми хрумна да направя нещо като сватбен плик.
Получи се това



Разбира се пак не стана така, както го мислех. Основата е картон за визитки, цветенцата са от китайските, малки кристалчета и кристален надпис, надпис и завъртулки с ембосинг пудра. Да кажа само, че използвах сешоара за горещ въздух на мъжа ми, който е за махане на боя. Върши работа, но хартията леко се деформира, въпреки, че го ползвах на първа степен. Голяма тръпка е докато се налепят всичките тия малки кристалчета едно по едно. Отвътре панделки, сърца с брокат и нарисувани със сребърен маркер. Отвътре е така сгъната картичката, че се получава джоб, в който да се сложат парите. И още нещо вътре тичинките на цветята не са жълти, а мръснобели. Много ми е трудно да докарам на снимка истинският вид на картичката.
It is my card for first day of Scor-it-week. I will try to make a card every day for a chance to win Scor-it tool. 365 Cards is my favorite challenge blog.

11 април, 2009

Картичка по предизвикателството на 365 Cards Day 42

Това е един от най-любимите ми блогове за предизвикателства. В него всеки ден се дават най-различни теми, цветове, елементи, които трябва да се използват. По подробно за него бях писала в тази публикация.
Днес предизвикателството е да се направи картичка с ръчно напечатана хартия, без да се използва друга скрапбук хартия. Това за мен въобще не е проблем, защото доста от моите картички са точно така направени. Аз имам купена известно количество скрапбук хартия, но някакси не успявам да я напасна с това, което искам да направя. А също и тая надежди, че ще събера кураж и ще започна да правя скрапбукинг албум на децата. Това обаче е някъде в бъдещето.

Ето това е картичката. Добре познатият любим ми скеч и любимото квилингово цвете. В интерес на истината и хартията и цветето бяха направени доста отдавна, но сега им дойде времето да станат на картичка.
Бял картон, два цвята цветна хартия, бял лист с отпечатани на него цветя, хартиена лента, която изрязах по краищата с фигурална ножица и и направих дупчици, цикламена лентичка, 3 малки камъчета.
This is my card for 365 cards day 42. I have made this paper with two colours flower stamps.

10 април, 2009

Петъчен скеч № 47

Както всеки петък в любимият ми блог за скечове Friday Sketchers показват новият скеч №47.
Този път скечът изглежда така

И е предложен от Jacqueline от Холандия.
Спонсор на наградата е холандски сайт за печати и скрап материали. А наградата е тези сладурски печати наречени Фермата, произодство на Greeting Farm

Ето това е картичка създадена от Kristine from Norway, която е част от дизайнерският екип на сайта.

Приятна работа на всички, които се включат в предизвикателството.
It is not my work. This card is maded from Kristine from Norway Friday Sketchers DT member.

09 април, 2009

Картичка с нарцис

Много се чудих дали да показвам тази картичка. Това е наивизъм в действие и както ми казаха, ако накарам 6 годишната ми дъщеря тя ще се справи по-добре. Най-вероятно е така, но все пак аз съм вложила време и усилия в тази картичка и колкото и да не прилича на нищо то нейното място е тук при направените от мен неща.

Основата е зелен картон. Отгоре подложката е парче от тапет.
Тапетите като цяло са нещо много подходящо за направата на картички. Те са с релефна структура на хартията и са оцветени в светли нюанси. Често се комбинация от няколко цвята и могат да служат за подложка под различни неща. Те са от хартия, която е без ацид и лигнин и могат да се използват в скрапбукинга. Важното при тях е, че не трябва да се лепят с много течно лепило. Най-добре със сухо или с двойно залепващо тиксо.
Цветето е направено по идеята на урок от блога за предизвикателства ITT, за който бях писала в тази публикация. За съжаление вместо три красиви нарциса при мен се получи това голямо и не особено красиво цвете. Освен, че цвета на хартията, която имам е прекалено ярък, но и самото цвете е по-голямо от истински нарцис.
Тичинката в средата е направена с квилинг техника. Надписа е печат. Добавих и панделка. Това е. Уви при мен рядко стават наистина красиви неща. В повечето случаи биват. Както ми каза някой, липсва ми въображение.

08 април, 2009

Един интересен блог

Блога който представям днес се нарича Шматкология и неговата собственичка Лили е много мило и симпатично момиче. Тя успешно съчетава правенето на картички с изработването на дигитални странички, рамки и комплекти за дигитален скрапбукинг. Ако се занимавате с фотошоп или друга подобна програма и си търсите елементи и листи за вашите проекти при нея можете да намерите много красиви неща.Картичкит, които тя прави също са много хубави.
Ето тук са две от нейните неща, които аз много харесвам
Тази картичка в синьо с пеперуди. Тя е написала на картичката, думата приятелство и според мен тази дума я описва чудесно

Това е дигитална страничка в много нежни розови тонове.

Тъй като пеперудите са ми любими, то и двете неща, които съм подбрала да ви покажа имат пеперуди на тях.
Препоръчвам ви да разгледате блога на Лили. Има доста интересни неща за гледане. Можете да си пробвате и късмета, като си изтеглете късметче, от генератора за късмети, намиращ се в сайдбара към блога и.

Blog Candy 185/09

Наградата е в блога Tip Top Toppers Things.

Това, което трябва да направите е да напишете пост с линк към наградата във вашият блог и този линк, да го добавите в коментара си тук
Жребият ще е на 14.4.

07 април, 2009

Две АТС картички в розово

Това са последните направени от мен картички. Нещо напоследък ме е напуснала музата и не ми се получават нещата, както ги искам.
Имах две розови картончета, които трябваше да вкарам в употреба и се получиха тези две малки картички.

Розов картон, сребърна хартия, цветна хартия, стикер.

Розов картон, който минах по ръба със златен маркер, парченце опаковъчна хартия, готова картинка, водно конче, панделка. За съжаление монтажната лента прозира на местата на залепването и те изглеждат по-тъмни.
Това е от мен за сега. Дано да ми се върне мерака за правене, защото е много неприятно така.

06 април, 2009

Ирис фолдинг - Iris folding

Ирис фолдинг - Iris folding е забавна и лесна техника използваща различни малки парченца хартия, за направата на фигурки, които могат да се използват за картички и друга украса. Проектите са лесни за изпълнение и могат да бъдат да бъдат изпълнени и от дете.
Техниката Ирис фординг възниква в Холандия, където майсторите на картички използвали вътрешните части на пликовете, за да създават фигури от подредена хартия.
Сега за Ирис фолдинг може да бъде използвана всякакъв тип тънка хартия - за скрапбукинг, за оригами, цветна принтерна хартия, хартия за опаковане на подаръци.
Всеки проект можа да бъде изпълнен от един цвят хартия, но става по-красиво при използване на повече цветове. Ето един проект, който взех от сайта Iris Folding @
CircleOfCrafters.com


В този конкретен проект цветовете са четири и са разположени по следната схема.
Цвят A: 1,5,9,13,17... Цвят B: 2,6,10,14,18... и т.н.
Самото изпълнение става по следният начин. За основа служат оразмерени и номерирани проекти. Доста от тях могат да бъдат намерени безплатно в нета. В сайта, за който писах има много проекти, както и направени по тях картички. Следва подбор на подходящите цветове хартия. Избраната хартия се нарязва на лентички дебели около 1см и на всяка лентичка се подгъва ръб от 2мм. Ако хартията е плътна и ръбовете, които се изрязали са равни и чисти можете да не подгъвате. С макетен нож се изрязва формата, която ще изработвате в основното поле на картичката. Взема се разпечатаната схема на фигурата и се прикрепя към схемата с лесно отлепящо се тиксо или кламер, като лицевата част на картичката остава отвътре. Започвате да лепите по схемата, като се лепи с двойно залепващо тиксо и се работи подред на номерата на лентичките.Лентичките се лепят със сгъната част навътре. Залепят се всичките лентички и избраната за сърцевина хартия. Готовата фигура се отделя от схемата и се обръща. Можете преди това да изрежете, ако има стърчащи парченца хартия от лентичките. Обърнатата фигура е готова да бъде залепена като основна част върху картичката, която правите.
И предвид наближаващите великденски празници ето една много полезна схема

Ето тук е и описанието към схемата.
Ето и един линк към видео урок за Ирис фолдинг.
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com